Salariată la Matteo, bătută de patron! Femeia a depus plângere la Poliție și la Parchet

115
restaurant_matteo, pitesti, patron, salariata_batuta

Pe numele patronului de la restaurantul Matteo din Pitești, există mai multe sesizări și plângeri depuse de o fostă angajată. Cea mai semnificativă dintre toate este plângerea formulată la poliție prin care aceasta susține că a fost bătută de bărbat chiar la câteva zile după Crăciun. Conform spuselor acesteia, incidentul a avut loc în bucătăria localului, sub ochii mai multor angajați care nu au intervenit de teamă să nu își piardă locurile de muncă.

Femeia susține că patronul era băut atunci când a bătut-o

Dan Matei este destul de cunoscut în Pitești prin prisma restaurantului Matteo pe care îl deține în centrul orașului, vizavi de Biserica Sf. Gheorghe. Tot el este și patronul bijuteriei de lângă local, cele două afaceri funcționând de câțiva ani buni. La finalul anului trecut se pare însă că Dan Matei ar fi avut un exces de furie și, așa după cum susține femeia care a venit la noi să își povestească of-ul, a fost bătută de către acesta. Este vorba despre M.N. căreia o să îi protejăm identitatea, chiar dacă a depus o plângere la Secția 1 de Poliție din Pitești și mai multe reclamații la ITM, ANAF și alte organe abilitate de control. Conform spuselor fostei angajate de la restaurantul Matteo, incidentul a avut loc în seara zilei de 28 decembrie când femeia a primit de la casiera firmei, decizia de încetare a contractului de muncă care fusese încheiat până la finalul anului. „Pentru că pe contractul de muncă scria să mă prezint la serviciu până la data de 31.12.2015, i-am spus casierei să îmi plătească și ultima zi de muncă și să îmi restituie garanția pe care mi-a oprit-o la angajare. În total cred că erau în jur de 500 de lei… Casiera mi-a zis atunci să fac o hârtie și să i-o dau ei pentru a putea merge să discute cu patronul în acest sens. După o jumătate de oră, patronul Dan Matei a venit la mine în bucătărie beat fiind și m-a luat la bătaie. M-a lovit cu pumnii în spate și în umăr, m-a înjurat, m-a împins pe scări, a venit după mine în vestiar și m-a lovit iar cu pumnii. Apoi m-a amenințat că știe unde locuiesc și că îmi va face probleme și că mă va distruge” a povestit M.N. 

Vrea să fie cercetat atât penal cât și pe latură economică

Tot acest comportament agresiv manifestat de patronul de la Matteo pare că a fost generat de solicitarea femeii prin care a mai cerut bani în plus față de salariul primit, după cum susține chiar M.N. Femeia  a mai relatat că imediat după incident a mers la Secția 1 de Poliție unde a depus o plângere împotriva lui Dan Matei pe care l-a acuzat de vătămare corporală. Apoi, femeia a ajuns la Spitalul de Urgență Pitești unde, în urma unei examinări i-a fost eliberată o hârtie prin care să dovedească agresiunea fizică la care a fost supusă. „Medicul care m-a consultat a scris că am avut echimoză braț stâng și contuzie toracică posterioară. Am și un certificat medico-legal din care reiese că am fost bătută. După toate astea, a doua zi am mers la ITM, ANAF, Avocatul Poporului și Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș unde am depus plângeri împotriva lui Dan Matei. Pe lângă faptul că vreau să fie pedepsit pentru că m-a bătut chiar în timpul programului de lucru, vreau să îi fie controlate și actele firmei întrucât pe mine mă obliga să lucrez 16 ore pe zi, iar contractul meu de muncă era încheiat pe două ore” a mai relatat M.N.

Îi cere 20.000 lei daune morale

Fosta angajată de la restaurantul Matteo ne-a pus la dispoziție certificatul medico-legal prin care se atestă faptul că a fost supusă unei agresiuni fizice, dar și plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Femeia ne-a spus că poliția deja îl anchetează pe Dan Matei și că i-a cerut inclusiv înregistrările de pe camerele de supraveghere. Pentru faptul că a fost agresată, M.N. solicită daune morale de la fostul ei patron în valoare de 20.000 lei, suportarea de către acesta  a  cheltuielilor de judecată precum și obligarea la plata taxelor și impozitelor despre care aceasta spune că nu ar fi fost achitate de către fostul ei angajator. 

 

Facem precizarea că Dan Matei nu a vrut să comenteze pe marginea acestui subiect. Dacă la început a negat că ar fi bătut-o pe fosta angajată, ulterior a spus că putem să scriem ce vrem despre acest subiect întrucât nu-l interesează: „Nu am bătut-o eu. … Femeia aia e bolnavă… de fapt scrieți ce vă taie capul. Eu nu am nimic de comentat. Scrieți ce vreți… că am bătut-o, că am înjurat-o… scrieți ce vreți” ne-a spus la telefon patronul restaurantului Matteo.