Salile de jocuri de noroc, în vizorul polițiștilor

117

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei.

Verificări ale modului de organizare a pazei

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au desfăşurat activităţi de prevenire și combatere a infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, precum și verificare a modului de desfășurare a activității furnizorilor de servicii de securitate private.

Au fost verificate patru puncte de lucru ale unor săli de jocuri de noroc, iar în urma verificărilor s-a constatat că la unul dintre obiectivele controlate, amenajările nu erau conforme măsurilor stabilite prin analiza de risc, respectiv la un alt obiectiv modul de depozitare al valorilor era necorespunzător normelor în vigoare.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 333/2003R privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor, respectiv H.G. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare a legii.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea agenților de pază cu privire la modul de desfășurare al serviciului, purtarea elementelor distinctive şi a mijloacelor din dotare, precum și respectarea consemnului general și particular al postului, iar la cele la care s-au constatat nereguli, au fost stabilite termene de remediere a deficiențelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here