Salvamontist argeșean mesaj către niște cocalari: „Scrieți pe mașinile proprii elucubrațiile romanțios-leșioase”

8

Cristian Toma este unul dintre cei mai experimentați salvamontiști argeșeni și un adevărat iubitor al muntelui. Tocmai de aceea, probabil, a simțit nevoia să ia atitudine față de acțiunea total necivilizată a unor tineri aflați pe Transfăgărășan în acest weekend, care au folosit un spray-graffiti pentru a scrie mesaje pe stânci.

Din nefericire, salvamontistul spune că nu are cadru legal pentru a-i sancționa pe cei care „mutilează” frumusețea muntelui, dar a postat incidentul pe Facebook de unde am preluat informația în ideea că poate i-om mai potoli pe „artiștii contra-naturii”.

„Se potrivesc perfect, însă nu ne dorim să se și reproducă”

„Prostia și lipsa de educație n-au niciun farmec când se manifestă în tăcere și doar cei care suferă de ele știu de ele. Pe principiul acesta se pare că s-a ghidat cocalarul din imagine care a simțit nevoia să-și imortalizeze dragostea pentru iubita lui, cu spray, pe stâncă. Lăsând la o parte, după cum reiese din poze, că atât el cât și ea au venit la munte numai echipați corespunzător nu, ambii au dovedit că se potrivesc perfect, însă nu ne dorim să se și reproducă. Dragi cocalari, data viitoare când imboldul vă cheamă către munte, stați acasă! Dacă, totuși, acesta este mai puternic decât voi, măcar scrieți pe mașinile proprii elucubrațiile romanțios-leșioase și lăsați muntele curat! În fiecare an, mii de tone de gunoi sunt martorele trecerii voastre prin zonă, așa că nu mai e nevoie și de mesaje pe stâncă pentru asta!” a postat salvamontistul argeșean Cristian Toma.