Salvamontistul Cristian Toma trage un semnal de alarmă! „Ne riscăm viața pentru a salva alte vieți, dar trebuie ca și autoritățile să ne ajute”

43

Salvamontistul Cristian Toma trage un semnal de alarmă după accidentul petrecut ieri pe Transfăgărășan! Serviciul de Salvamont este singurul care nu poate beneficia de girofar. Deși există un proiect de lege care ar fi trebui să ajungă în Camera Deputaților înainte de vacanța parlamentară, acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, salvatorii montani riscă să fie amendați din cauza vitezei, rămân blocați în trafic, iar de suferit au tot oamenii.

„Accident rutier, km 99 Transfăgărășan. Cazul a fost alocat echipajului SMURD-ISU ARGEȘ care se află la Baza Salvamont Cota 2000. Colegii erau la un alt caz, cu pacient, plecat spre Sibiu. Colegii de la SMURD ne-au rugat să mergem noi. Probleme din nou în trafic. Eu la volan, Andrei pe geamul din dreapta, Maradona pe geamul din stânga,claxoane, blitzuri din faruri, îi rugam pe ceilalți să ne facă loc să trecem. Un participant la trafic, pe coborârea de la Cascada Capra, era la un pas să ne arunce în prăpastie. La locul accidentului am găsit trei victime care reușiseră să se autoevacueze din epava mașinii. Dacă cei trei erau încarcerați și trebuia intervenit rapid pentru a-i scoate, iar noi eram efectiv blocați în trafic, cine ar răspunde într-o astfel de situație pentru întârzierea echipajelor de salvatori? Bineînțeles că noi. Doamne ferește să fie accidentat vreun salvator, că nu vom mai folosi autospecialele de intervenție. Ne riscăm viața pentru a salva alte vieți, dar trebuie ca și autoritățile să ne ajute” a postat Cristian Toma pe pagina personală de Facebook.