„Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte!” Salvamont Argeș – ironii la efectele ordonanței austerității!

„Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură!” își încep ironic salvamontiștii argeșeni semnalul de alarmă în urma ordonanței austerității pentru reducerea deficitului bugetar. Aceștia spun că în urma acestei decizii, timpul de intervenție se va mări, iar salvarea victimelor din munți va fi din ce în ce mai dificilă.

„Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură! Salvatorii montani nu au nevoie de consiliere psihologică, nu merită sporuri și nici să iasă mai repede la pensie deoarece nu au contact cu situații și imagini care îi pot afecta emoțional și nici nu există uzură fizică și psihică în urma activității pe care o desfășoară zi de zi! Serviciile salvamont trebuie să reducă numărul de salvatori montani pentru a îndeplini condițiile legale și a reduce deficitul bugetar! Împreună cu ieșirea la pensie la 65 de ani, dragi turiști să nu fiți surprinși dacă timpii de răspuns se vor lungi și extracția din zona montană dificilă se va desfășura din ce în ce mai anevoios. Vom fi din ce în ce mai puțini și mai bătrâni!” transmis salvamontiștii argeșeni.

„O să răspundem POZITIV în continuare la toate cazurile la care suntem solicitați să intervenim!”

De asemenea, chiar dacă în cazul în care decidenții de la Centru nu vor renunța la reorganizarea Salvamont și la reducerea numărului de salvatori montani, aceștia vor continua să își desfășoare activitatea în mod profesionist.

„Indiferent de ce va decide legiuitorul, salvatorii montani vor continua să își desfășoare activitatea cu profesionalism 24 de ore din 24! O să continuăm să ne pregătim și să intervenim cu profesionalism, în cel mai scurt timp, pentru a vă salva indiferent de cât de periculoase vor fi acțiunile de salvare! Chiar dacă avem un deficit enorm de personal, o să răspundem POZITIV în continuare la toate cazurile la care suntem solicitați să intervenim!

Suntem ferm convinși că pentru forul decizional siguranța oamenilor primează, și în acest sens, va aproba în cel mai scurt timp, memorandumurile depuse de către serviciile publice Salvamont, evitând, astfel punerea în pericol a turiștilor și a cetățenilor din România! In ciuda tuturor greutăților impuse de prevederile legislative  Consiliul Județean Argeș si Salvamont Argeș – Mereu împreună pentru siguranța dumneavoastră în munți!”mai transmit salvatorii montani argeșeni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.