Salvează o viaţă! Împreună pentru Darius!

16

Povestea lui Darius a inceput pe 29 ianuarie, ziua in care a fost diagnosticat cu osteosarcom osteogenic conventional cu invazie in părțile moi. De aproape un an, isi face temele in salonul care i-a devenit casa si scoala. Darius a acceptat cu stoicism incercarea nefericita, renuntand rational la placerile copilariei. Trebuie sa-l cunoasteti! Este inteligent, frumos, carismatic si foarte matur.

Dupa confirmarea diagnosticului, a fost urmat protocolul medical la Spitalul Marie Curie, fiind preluat de minunatul medic ortoped, OMUL Vlad Coste.

S-au facut primele 6 cure de citostatice, operatia fiind un succes. A fost extirpata tumora si segmentul osos inlaturat, de 21 cm din femur, a fost inlocuit cu o proteza personalizata care i-a imbracat printr-o carcasa si rotula. Proteza a fost comandata la indicatiile medicului, la o clinica de specialitate din Germania.

25.000 euro s-au strans cu ajutorul vostru, dragi prieteni. Directorul Scolii Gimnaziale nr. 13 Mircea cel Batran, Dragos Dinculescu, in cadrul careia Darius este elev, a avut un rol demn de urmat de catre noi toti, pentru strangerea fondurilor. A fost organizat si un eveniment sportiv de exceptie pe care l-as intitula “Oameni pentru Darius”. Pentru acel scop caritabil, fotbalisti din generatia de aur, dar si foste glorii ale fotbalului pitestean au raspuns invitatiei preparatorului fizic al SCM – Dan Didita. Partenerii evenimentului au fost Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Arges, Inspectoratul Scolar Judetean Arges, Scoala Gimnaziala Mircea cel Batran Pitesti si Asociatia Clubul Sportiv Sfintii Imparati Constantin si Elena. Printre cei care au participat la eveniment s au numarat Nicolae Dica, Jean Vladoiu, Ionut Badea, Danut Coman, Iulian Crivac, Mircea Stan, Vasile Popa, Eugen Anghel, Adrian Neaga, Ciprian Tanasa, Adrian Dulcea, Constantin Schumacher, Marius Priseceanu, Alin Chita si Iulian Tames. Din formatia internationalilor romani, au facut parte Ioan Ovidiu Sabau, Miodrag Belodedici, Eric de Oliveira, Ousmane N Doye, Adrian Iencsi, Petre Marin, Sorin Ghionea, Vasile Maftei, Cornel Cernea, Ciprian Petre, Bogdan Apostu, Sergiu Hanca si Marius Briceag.

Dupa interventie, s-a urmat protocolul.
Astazi, Darius este stabil. Bine. Nu a uitat sa zambeasca si sa-si faca, riguros, temele, cu noua doamna invatatoare care-l viziteaza zilnic in spital. Este in continuare sub tratament citostatic, terminad cura 10 din cele 12, dupa operatie, un total de 18 cure.

Darius are nevoie in continuare de noi. Dupa o discutie cu medicul ortoped care-l urmareste, este vorba de inca 15.000 euro. Copilul este in crestere si este necesara prelungirea protezei.

Stiu ca putem! Stiu ca am reusit mereu, IMPREUNA! Nu este o suma colosala, insa pentru el este vitala.