Săptămână neagră pentru un edil din Argeș! Prins de două ori într-o săptămână cu lemne furate!

0

Săptămână neagră pentru un primar din Argeș! Este vorba de edilul comunei Vlădești, care a fost prins la furat de lemne în urmă cu două zile, iar în cursul zilei de ieri, oamenii legii „l-au călcat” și la sediul firmei sale care se ocupă cu comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

În urma verificărilor, polișiștii au constatat că primarul Cristian Dică Hristu avea în depozit aproximativ 30 de metri cubi de lemn pentru care nu a putut demonstra cu documente.

În ziua de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Vlădești, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos.

Distribuie prietenilor

Din verificări s-a constatat faptul că reprezentantul societății verificate a expediat cantitatea de 29,91 mc de material lemnos, fără documente de însoțire și nu a verificat corespunzător avizele de însoțire, la momentul primirii în depozit a materialelor lemnoase.

Ca urmare a neregulilor constatate, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amenzi în valoare totală de 13.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice. Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de  29,91 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 12680,786 de lei” anunță IPJ Argeș.

Vă reamintim că Hristu a fost prins, în urmă cu două zile, cu un TIR încărcat cu lemne furate! Potrivit unor surse judiciare, pe 27 octombrie, în urma unor verificări de rutină a transportatorilor de lemne, Hristu a fost depistat în comuna Corbi, în timp ce transporta cu o autoutilitară cu macara și remorcă aproximativ 39 mc de lemn.

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit că edilul de la Vlădești nu avea documente pentru materialul lemnos. Astfel, acesta s-a ales cu dosar penal și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 4 ani. De asemenea, lemnul, TIR-ul și remorca au fost confiscate de către Ocolul Silvic Domnești.