Șase decese din cauza de gripă în Argeș

DISTRIBUIȚI

În perioada 01 .02.-16.02 2016, în Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost internați în sectia ATI (singura secție din județ cu gardă de noapte) 7 pacienți cu vârste între 36-69 ani, Ia care s-a ridicat suspiciunea de infecție respiratorie virală. 

Aceștia s-au prezentat în UPU cu simptomatologie respiratorie severă, cu stare generală de rău, cu patologie asociată (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronică, TBC în antecedente, o pancitopenie, insuficiență cardiacă).

Bolnavii au beneficiat în cursul internării de terapie susținută – ventilație neinvazivă, intubație, ventilație mecanică, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare, etc., adaptat la fiecare caz în parte.

S-au recoltat teste pentru gripă și cinci dintre ele sunt confirmate cu tulpini virale de gripă sezonieră, iar două sunt în lucru la Institutul Cantacuzino.

Șase dintre bolnavi au decedat prin complicații pulmonare – prin suprainfecție bacteriană pe fond de imunitate scăzută și multiple tare asociate  și prin decompensarea unor afecțiuni cronice.