prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Șase orașe superbe din Europa îți dau bani să te muți acolo! Primești 32 de mii de dolari!

Șase orașe superbe din Europa îți dau bani să te muți acolo! Primești 32 de mii de dolari!

Vești bune după ce șase orașe europene, unele dintre ele intens vizitate de turiști pentru frumusețea lor, au anunțat că oferă bani celor care vor să se stabilească acolo. De la regiuni cunoscute din Italia până la orașe superbe din Croația, toate oferă până la 32.000 de dolari, pentru a atrage oamenii să se stabilească în orașul lor.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE BAC: PE CE LOC SE SITUEAZĂ ARGEȘUL? SUTE DE MEDII PESTE 9.00!

Cele șase orașe care iți oferă bani pentru a te stabili acolo sunt:

Albinen, Elveția

Într-un efort de a-și regenera populația îmbătrânită, micul sat elvețian Albinen oferă nerezidenților 25.000 de franci (aproximativ 27.900 USD) pe adult și 10.000 de franci (aproximativ 11.100 USD) pe copil pentru a se muta în localitatea alpină izolată.

Cei care visează să lase în urmă agitația vieții de la oraș în favoarea relaxării la distanță trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Solicitanții trebuie să aibă sub 45 de ani, să poată cumpăra o casă în valoare de peste 200.000 de franci (aproximativ 223.200 de dolari) în sat și să fie dispuși să locuiască în Albinen pentru cel puțin 10 ani și să devină cetățeni elvețieni.

Antikythera, Grecia

Insula Antikythera din Marea Egee caută familii și este dispusă să plătească pentru ele. Începând cu 2019, autoritățile locale au demarat un program care oferă familiilor cu trei sau mai mulți copii o alocație lunară de 500 de euro (aproximativ 542 de dolari), cazare gratuită și mâncare gratuită dacă se mută permanent pe insulă. Concret, familiile cu trei sau mai mulți copii pot primi o alocație lunară de 500 de euro timp de până la trei ani, în valoare totală de 18 000 de euro (aproximativ 19 500 de dolari).

Legrad, Croația

O mică comunitate croată încearcă să atragă mai mulți locuitori prin vânzarea de case de 13 cenți. Legrad, un oraș situat în nordul Croației, găzduiește aproximativ 2.000 de persoane, după ani de scădere a numărului populației. Solicitanții trebuie să aibă sub 45 de ani, să se afle într-un parteneriat marital sau extramarital, să aibă un cazier curat și nu pot deține deja o proprietate. Pe lângă locuințele ieftine, orașul oferă, de asemenea, sprijin monetar suplimentar pentru noii rezidenți.

Ponga, Spania

Ponga, un orășel pitoresc situat în munții din nordul Spaniei, oferă 2 000 de euro (aproximativ 2 100 USD) fiecărei persoane care se stabilește în sat. Programul urmărește să relanseze economia locală, care deservește o populație de mai puțin de 600 de persoane. Familiile cu copii care se mută în localitate pot obține până la 3.000 de euro (aproximativ 3.200 USD), iar cei care au un copil născut în sat vor primi încă 3.500 de euro, a relatat TimeOut anul trecut.

Sardinia, Italia

O insulă italiană din Marea Mediterană este dispusă să plătească 15.000 de euro (aproximativ 16.200 USD) pentru persoanele care se mută și care doresc să trăiască un stil de viață rural. Guvernul Sardiniei are un fond de 45 de milioane de euro pus deoparte pentru ca 3.000 de persoane să primească fiecare o subvenție. Solicitanții trebuie să se mute într-un oraș din Sardinia cu mai puțin de 3 000 de locuitori, să locuiască acolo cu normă întreagă și să facă din Sardinia reședința lor permanentă în termen de 18 luni.

Toscana, Italia

Luna trecută, autoritățile toscane au lansat un program de rezidență care va plăti oamenii să locuiască în mediul rural italian. Programul „prea bun ca să fie adevărat” se bazează pe un fond de 3 milioane de dolari pentru a sprijini rezidenții toscani aspiranți să înceapă o viață în munții Italiei. Subvențiile vor acoperi 50% din costurile de renovare a unei case într-unul dintre cele 76 de orașe toscane, toate având mai puțin de 5 000 de locuitori. Solicitanții aspiranți ar putea obține până la 32 000 de dolari în fonduri de renovare, conform site-ului web al programului.

Doritorii trebuie să se hotărască rapid pentru că programul se încheie la data de 27 iulie 2024.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs