Sat terorizat de un urs de 600 de kg! VIDEO

5

De vreo patru ani satul Podu Dâmboviței, din comuna Dâmboviciora, județul Argeș este terorizat de un urs de vreo 600 de kg, cel puțin acest lucru susțin păgubiții.

În tot acest timp a mâncat zeci de oi și berbeci, dar nimeni nu i-a nicio măsură în acest sens. Familia Pandea este cea mai afectată de fiecare dată, a rămas fără o mașină după ce capul familiei fiind la volan s-a întâlnit cu ursul prin munte.

În ultimele săptămâni, familia petrece nopți albe, după ce un urs și-a făcut un obicei din a se servi cu oi din curtea celor doi.

Nici luminile satului nu îl mai sperie pe urs, care coboară din ce în ce mai aproape de centrul localității. Oamenii din sat spun că se tem de atacurile animalului, care devin tot mai dese.

Reprezentanții Primăriei au făcut mai multe solicitări către Ministerul Mediului, pentru ca animalul să fie anihilat. Procedurile cer, însă, ca ursul să fie mai întâi ademenit înapoi în pădure. Doar dacă aceste măsuri dau greș, animalul poate fi vânat.

Fondul de vânătoare din zonă este administrat de un ocol silvic privat, care are o cotă permisă pentru vânarea unui singur urs, anul acesta. Dacă vânătorii anihilează alt animal decât cel care face pagube, este nevoie de o derogare specială din partea Ministerului Mediului. Demersurile ar putea dura, însă, săptămâni în șir, timp în care localnicii continuă să stea, noapte de noapte, cu frica în sân.