Scandal la Filarmonică! 200 de abonamente s-au epuizat în două ore

DISTRIBUIȚI

Directorul Filarmonicii Pitești, Jean Dumitrașcu a reușit să-i supere foarte rău pe iubitorii muzicii clasice din Pitești. După ce a creat un fenomen cultural absolut deosebit în municipiu, printr-o eroare de management, Dumitrașcu a lăsat pe dinafară sute de melomani care, pur și simplu, nu au mai prins abonamente. Acestea au fost puse în vânzare luni, iar în două ore de la deschiderea ghișeului erau epuizate.

Este halucinant să se producă artă în Pitești, să existe consumatori dar să nu se găsească soluții pentru a deschide porțile cât mai multor doritori de acte culturale. Sala multifuncțională ”moștenită” de la Tudor Pendiuc  încurcă, mai degrabă, decât descurcă treaba la Filarmonică.

Ceartă pentru abonamentele de la Filarmonică

Iubitori ai Filarmonicii Pitești, oameni care vin la spectacole de zece ani, de când a fost înființată filarmonica s-au văzut în neplăcuta situație de a nu-și putea achiziționa un abonament la Filarmonbică. Poate că pentru unii dintre cei care citesc aceste rânduri informația este greu de crezut dar, în Pitești și nu numai, există foarte mulți oameni educați care iubesc muzica clasică și pentru care, una dintre cele mai mari bucurii este să vină săptămânal la concertele filarmonicii. Mulți dintre cei mai constanți spectatori au rămas pe dinafară pentru că, spun ei, s-au pus în vânzare numai 200 de abonamente, capacitatea sălii fiind ușor peste 400 de locuri.

S-au așezat la coadă la 4 dimineața

Cu lacrimi în ochi a plecat de la sediul instituției amintite o profesoară care de zece ani dor în situații extreme a ratat vreun concert. Deși s-a așezat la coadă!!!! ( coadă pentru artă!!!) la 7 dimineața, la ora 9 abonamentele erau, deja, epuizate. ”Au fost vreo 309 de persoane în fața mea, dar pentru că unii au achiziționat și câte 10 abonamente, numărul s-a epuizat până la mine. Am plecat de acolo cu lacrimi în ochi de supărare” ne-a povestit doamna în cauză. Se pare că, motivul pentru care s-ar fi luat decizia de a se acorda numai 200 de abonamente ar avea la bază dorința directorului Jean Dumitrașcu de a avea sala plină, el susținând că cei cu abonamente, de cele mai multe nu vin și nici alții nu se pot bucura de concerte. Nimic mai greșit – îl contestă deținătorii de abonamente. Aceștia au argumentele lor. „Dacă ai abomnament, imboldul de a pleca de acasă este mult mai mare, indiferent că poate o dată e vreme rea sau ești puțin răcit. Știi că ai locul tău. Dar să faci drumuri inutile pentru a-ți cumpăra bilet sau să vii joi seara la filarmonică fără să ai certitudinea că prinzi sau nu loc… O să vadă că au greșit. Sala nu va fi mai plină, ci mai goală” ne-a declarat un medic de renume din Pitești.