Scandal la locuința lui Dan Stănescu – Regele Internaţional al Romilor de Pretutindeni

146

Poliţiştii şi jandarmii au fost solicitați să intervină, astăzi, la Costeşti, pentru aplanarea unui conflict la locuinţa celui cunoscut drept Regele Internaţional al Romilor de Pretutindeni, Dan Stănescu. Peste 40 de romi s-au dus la şeful lor să-şi ceară drepturile băneşti.

Cel care a solicitat prezenţa oamenilor legii este chiar Dan Stănescu. Acesta ar fi trebuit să acorde nişte drepturi băneşti pentru unele lucrări executate de mai mulţi romi, pe teritoriul judeţului. Legalitatea acelor lucrări a intrat în atenţia oamenilor legii care au demarat cercetări penale. Oamenii au mers la locuinţa acestuia pentru a-i cere socoteală. La sosirea polițiștilor, persoanele au plecat, fără a se înregistra violenţe.

„Există o sesizare privind o stare conflictuală între un bărbat de etnie romă şi mai multe persoane care s-au adunat în zona locuinţei acestuia. Bărbatul este cercetat pentru infracţiuni de natură economică, în acelaşi dosar cu persoanele care s-au adunat la locuinţa acestuia. Circa 40 de persoane sunt prezente. Acestea nu se manifestă violent la acest moment. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţie, precum şi unul din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş”, a precizat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.