Scandal monstru între aleșii locali! Campania electorală a început în forță în Consiliul Local Pitești

Tensiunea dintre aleșii locali piteșteni generată de inevitabila competiție electorală de la anul declanșează discuții aprinse când chiar nu te-ai aștepta. Din păcate, opoziția din Consiliul Local Pitești, care se încălzește pentru la anul, explodează pe subiecte puerile. Așa s-a întâmplat săptămâna trecută când o investiție prinsă în bugetul local pe 2015 (votat în primăvară de toți consilierii, fără excepție) a stârnit orgoliile potențialilor candidați la Primărie Tiberiu Avramescu și Mihai Tudor.

 

Avramescu vrea calculatoare pentru laboratoare fără… elevi

 

Propunerea care a scandalizat potențialii candidați liberali pentru Primăria Pitești a fost realizarea a două platforme betonate unde ar fi trebuit să fie plasate două tancuri T55, scoase din uz, donate municipalității de către ministerul Apărării. Suma necesară, 233.000 lei, a fost repede convertită în te miri ce de către consilierii locali Avramescu și Tudor, deși aceiași consilieri au votat fără rețineri bugetul local pe 2015- care cuprindea și această lucrare! Tiberiu Avramescu, care se visează primar prematur, a venit chiar cu propunerea ca de banii respectivi să fie cumpărate 120 de calculatoare pentru școli. Consilierul local Dumitru Tudosoiu, șeful Inspectoratului Școlar Argeș, i-a tăiat-o repede însă, spunând că școlile sunt dotate foarte bine, dar nu prea mai sunt elevi (vezi cazul comasării liceelor Mihai Viteazul și Nenițescu).  “La toate Zilele Eroilor ce-ar trebui să facem? Să luăm banii pentru jerbe și să îi ducem la Educație? Trebuie să ne punem de acord asupra priorităților. Vă invit în orice unitate de învățământ din Pitești să vedeți că școlile sunt dotate, s-au făcut investiții uriașe”, a spus Tudosoiu. 

 

Ionică: “Nu e corect să facem mișto!”

Distribuie prietenilor

 

După ce consilierii Mariean Neacșu și Gigi Dinescu au sărit în apărarea investiției, spunând că tancul este o armă reprezentativă pentru piteșteni și pentru istoria românilor, a ieșit la atac și Radu Perianu, copreședinte al PNL Pitești.  “Vorbim de simbolistică, pe când vom expune rachete? Sunt arme, totuși… Cei de la unitate nu și-au atârnat un tanc în față, au un monument stilizat”, a spus Perianu.  Cel mai “electoral” a sunat însă discursul liberalului Mihai Tudor, care a încercat să-l înțepe pe viceprimarul Cornel Ionică și pe social-democrați făcând referire la dosarul de corupție al primarului Pendiuc. “Nu e vorba de 10.000 lei, ci de 240.000! Suma mi se pare foarte mare pentru două platforme betonate pentru tancuri. Mereu ne plângem că nu sunt bani, sumele ar putea fi direcționate în altă parte. Sau să nu punem un tanc pe platformă, să punem un autobuz, că e mai reprezentativ”, a declarat Tudor. Replica vicelui Ionică nu a întârziat să apară: “Dacă dl Tudor ar fi așa milos cu bugetul n-ar iniția proiecte de hotărâre care efectiv aruncă niște bani! Sunt niște săgeți care nu-și au rostul, să nu spun politice! Nu e corect să facem mișto. Aceste tancuri sunt un simbol că în Pitești e cea mai reprezentativă școală de tancuri din țară. Să facem statui, ca la școala militară, ne-ar costa mai mult.” Totuși, viceprimarul a retras proiectul de pe ordinea de zi, pentru a pune capăt discursurilor politicianiste, de campanie electorală.  Consilierul Cristian Gentea, președinte al PSD Pitești, nu a fost de acord cu gestul viceprimarului, interpretându-l ca o concesie făcută opoziției: “Proiectul nu trebuia retras, să oferim satisfacție unora sau altora.” Oricum, îăn mod cert campania electorală a început în forță, cel puțin în Consiliul Local. Ceea ce se traduce în discuții sterile și ședințe de CL prelungite cu ore bune din cauza unora care nu știu să-și facă imagine într-un mod mai constructiv.