Scandal pentru un loc de parcare la Câmpulung! Se percepe cea mai mare taxă din ţară!

5

Autorităţile locale din Câmpulung vor să stabilească regimul locurilor de parcare din oraş. Nu a existat niciodată acest lucru, doar o tentativă a fostului primar Călin Andrei, cel care a concesionat centrul oraşului unui om de afaceri pentru a face bani din locurile de parcare. Concesionarul a taxat şoferii timp de trei luni, fără a vărsa un leu bugetului local.

Regulament de organizare şi funcţionare a parcărilor publice, respins în şedinţa de CL

Acum, primarul Liviu Ţâroiu în ideea de a colecta venituri suplimentare la buget a încercat să dea o finalitate solicitării cetăţenilor şi anume de a avea un loc de parcare asigurat, dar cu taxă. Primarul a pus la treabă Urbanismul, care a redactat un „Regulament de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de reşedinţă aflate pe raza municipiului Câmpulung”, numai că acesta nu a trecut de aleşii locali, în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii august.

200 lei taxa pe an, timp în care la Bucureşti este doar 60 de lei!

În şedinţa ordinară, aleşii locali au intervenit cu tot felul de discuţii pe baza locurilor de parcare. Problema este că se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, indiferent de numărul de persoane/familii care îl locuiesc sau numărul de autoturisme deţinute. Locurile de parcare din parcările de reşedinţă vor fi atribuite numai după amenajarea, semnalizarea verticală şi orizontală şi numerotarea acestora de către administratorul parcării. Taxa de atribuire pentru un loc de parcare va fi de 200 lei/an, cu posibilitatea achitării în două tranşe, respectiv până la data de 30 ianuarie şi până la data de 30 iunie.

La Bucureşti, taxa anuală pentru un loc de parcare nu depăşeşte suma de 60 lei, iar la Braşov ajunge până la 150 lei, fiind chiar un oraş turistic.

,,Am auzit că taxa pentru un loc de parcare ajunge la suma de 200 lei pe an. Ni se pare mult, mai ales că locuim în centrul oraşului şi aici funcţionează multe instituţii publice. Angajaţii acestor instituţii vin la locul de muncă cu maşina pe care o parchează pe unde apucă. Se va întâmpla acest lucru şi în cazul nostru. O să iasă un adevărat scandal pentru aceste locuri de parcare, până la urmă. Am mai auzit o variantă că ele vor fi scoase la licitaţie, alt circ!, spun locuitorii blocului 7.

Nu vor fi atribuite locuri de parcare persoanelor deţinătoare de garaje

La Câmpulung atribuirea locurilor din parcările de reşedinţă se va face numai persoanelor fizice domiciliate în imobilele arondate acestor parcări, în următoarea ordine de prioritate: persoane cu handicap; persoane care au deţinut garaje legal şi acestea au fost sau vor fi demolate, cu condiţia să aibă domiciliul în zona respectivă; persoane fizice în ordinea solicitării. În cazul în care solicitantul căruia i s-a atribuit locul de parcare în parcarea de reşedinţă nu se prezintă în termen de 30 de zile pentru ridicarea documentului care atestă atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă, va pierde locul atribuit, care va fi redistribuit altor solicitanţi.

Locul de parcare se va atribui cât mai aproape de frontul imobilului în care locuieşte deţinătorul autovehiculului. În cazul în care mai mulţi solicitanţi doresc acelaşi loc de parcare şi aceştia nu se înţeleg, atribuirea locului de parcare respectiv se va face prin tragere la sorţi. Nu vor fi atribuite locuri de parcare persoanelor deţinătoare de garaje. Totodată, se interzice parcarea autoutilitarelor şi vehiculelor aparţinând societăţilor comerciale. În parcările de reşedinţă se atribuie în mod gratuit locuri de parcare persoanelor cu handicap accentuat sau grav, conform legislaţiei în vigoare.

Daniela Blum