Scandalos! Vin și whiskey, premii pentru copii, în Orășelul Primăriei

4

Orășelul Copiilor devine pe an ce trece un loc de distracții unde minorii sunt atrași cu premii care constau în alcool. Comercianții încearcă cu fiecare ediție să vină cu premii sau „instrumente de distracție” destinate adolescenților și persoanelor mature renunțând la trenulețe sau mașinuțe special concepute pentru cei care orășelul era odată creat, astfel cei mici sunt nevoiți să le folosească.
Poftiți la vin și whiskey
Comercianții vin în fiecare an cu idei inedite de a face un ban în plus și de a-i atrage pe piteșteni să încerce diferite concursuri în speranța de a pune mâna pe un premiu la un preț redus. Astfel, s-au creat tarabe întregi prin care cei care vin în Orășelul Copiilor, unde își pot încerca norocul la „Roata Norocului”, întreceri de TIR și multe altele prin care pot câștiga premii în alcool. Cel mai frecvent sunt oferite câștigătorilor sticle de vin și de whiskey. Unul dintre comercianți a dus această idee la un alt nivel și a amenajat un stand întreg unde oferă aproape în totalitate premii de acest fel. Problema apare în momentul în care niciunul dintre bișnițari nu cere în prealabil un act de identitate concurentului, astfel la aceste concursuri, cel mai des participă copii și persoane minore.
Adolescenți îngrămădiți la concursuri cu alcool
La o oră când orășelul trebuia să fie plin de copii, lucrurile stau exact pe dos. La fiecare stand sau „instrument de distracție” se puteau observa numai persoane cu vârste de peste 17 – 18 ani. Cu toate că cei mici nu mai aveau școală, la ora 19, Orășelul Copiilor ducea lipsă de copii și se confrunta cu o avalanșă de adolescenți, majoritatea minori, care încercau să își măsoare puterea brandului la aparatele de lovit sau care așteptau nerăbdători să încerce concursurile unde premiile constau în alcool.
Atenționări obligatorii prin lege, lipsă totală
Cu toate că este reglementat prin lege faptul că orice comerciant care pune în vânzare sau distribuie produse alcoolice și tutun trebuie să atenționeze că persoanele sub 18 ani nu au dreptul de a cumpăra sau de a primi aceste produse. În Orășelul Copiilor situația este tocmai pe dos, adică niciunul dintre cei care pun la dispoziția doritorilor premii precum whiskey sau vin nu au nicio atenționare, ci atrag atenția celor care vin despre natura recompenselor.