Scandalul continuă la Spitalul Câmpulung! Prefectul Soare l-a dat în judecată pe Țâroiu!

Scandalul conducerii de la Spitalul Câmpulung s-a mutat în instanță! Prefectul Emanuel Soare a contestat ordinul primarului Liviu Țâroiu prin care l-a adus înapoi pe Nicolae Alexe în fruntea instituției spitalicești.

Potrivit informațiilor, decizia prefectului Soare are la bază proasta conducere dusă de Alexe în perioada de pandemie. Mai exact, în perioada stării de urgență, la Spitalul Câmpulung a „explodat” un focar de coronavirus.

„După terminarea stării de urgență, managerii numiți au primit ordine de numire pentru perioada stării de alertă. Ulterior, în data de 18 mai, Parlamentul a aprobat modificarea prin care autoritățile locale, județene pot face aceste schimbări de management.

În acel moment au fost dispoziții de renumire a vechilor manageri. Noi am ieșit și am spus că numirile în baza OUG 77 sunt valabile. Am insistat atunci că aceste dipoziții nu trebuia date. CJ s-a grăbit susținând că au acest drept. Legea 55 nu anulează ordonanța și managerii puteau să rămână pe perioada stării de alertă.

Distribuie prietenilor

Puteau fi demiși în urma unei evaluări, care nu a fost făcută. Un manager nu răspunde trei săptămâni pentru achiziționarea unui aparat PCR, mi se pare o mare problenmă de management.

Sper ca actualele conduceri să implementeze acele circuite ca să poată fi tratați pacienții COVID și non COVID. Nu am mari speranțe că acest lucru se va întâmpla…” a declarat în urmă cu câteva zile Soare.

Dosarul a fost înregistrat pe data de 15 iunie, la Tribunalul Argeș.

proces prefectura campulung