Scandalul continuă! Șofer de autocar- pus președinte la Handbal Club Argeș

20
cj_arges, handbal_club_arges, scandal

După ce au fost prinși sifonând fondurile primite de la Consiliul Județean, auditul intern al CJ stabilind un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei (mult prea mic după unele voci), cei de la Clubul Sportiv Handbal Club Argeș au tupeul să ceară în continuare sprijin financiar! Vă reamintim că echipa a primit anul acesta o finanțare de 750.000 lei din partea Consiliului Județean, nefiind în stare să îi cheltuie corect și nici măcar să își aducă aportul propriu, de minim 10% din sumă. Pentru analizarea cererii reprezentanților clubului, a fost creată săptămâna trecută o comisie consultativă, în timpul discuțiilor fiind divulgate nereguli serioase. Între timp, conducerea clubului a fost schimbată, în locul lui Alexandru Ionescu președinte fiind numit Gheorghe Diaconu- fost șofer de tir și de autocar.

 

Șeful auditului CJ: “Sunt profesori de sport, nu știau că trebuie contracte de sponsorizare”

 

Fostul președinte al Handbal Club Argeș, Alexandru Ionescu, ca și alți membri ai conducerii clubului, au fost demascați în urmă cu câteva luni, fiind prinși încasând sume de aproximativ 3000 lei/lună drept alimentație de efort și decontând zeci de mii de lei pe mese de protocol, alcool, cumpărături personale, plimbări cu mașina în interes personal și închirierea propriilor apartamente. Cu toate acestea, Consiliul Județean s-a moșmondit până a făcut un audit, despre care ați putut citi și în publicația noastră, în urma căruia au fost semnalate două mari nereguli: un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei (recuperat între timp) și lipsa aportului propriu al clubului, de minim 10%, la finanțarea proiectului. Reprezentanții clubului condus de Ionescu au venit cu facturi de 21.000 euro reprezentând servicii de transport efectuate de firma Vulturul & Company, controlată de primarul din Vulturești, Liviu Poșircă. Respectivii au explicat că Vulturul & Company i-a sponsorizat cu această sumă, deși nu au putut prezenta un contract de sponsorizare. Transformat peste noapte în avocatul celor de club, Țurcanu, șeful auditului de la CJ, a găsit subit explicația: “Dumnealor erau profesori de sport, nu știau că trebuie să vină cu contracte. Sponsorul a venit cu documentele, la fiecare foaie de parcurs în spate fiind un contract de sponsorizare. S-au efectuat 54 de curse în valoare de 20.900 euro.” 

 

Vulturul & Company le ia apărarea, Regia CJ îi dă în judecată

 

Culmea, deși cei de la club pretind că au fost “sponzorizați” de Vulturul & Company, au o datorie de 27.000 lei la Regia de Administrare a Domeniului Public și Privat Argeș, care aparține principalului lor susținător financiar, adică CJ! Pentru această datorie, care reprezintă contravaloarea serviiciilor de transport efectuate în 2014, clubul de handbal a fost acționat în judecată de către Regie în martie 2015. Președintele CJ Argeș, Florin Tecău, trece însă peste toate aceste nereguli și nu este deranjat de faptul că cei de la club și-au bătut joc inclusiv de o Regie a CJ, ca să nu mai vorbim de scandalul cu primele și decontările. “Noi nu finanțăm datorii, finanțăm un proiect. Dacă lucrurile sunt legale, vom semna contractul de finanțare pe anul acesta (n.r. de 750.000 lei). La nivelul clubului, cine s-a ocupat de contabilitate n-a fost un specialist foarte bun. Din păcate, în ultima perioadă au apărut tot felul de informații hazlii. Veniți dvs. cu altă echipă și o finanțăm pe aia!”, ne-a declarat Tecău.

 

Tupeu extrem încurajat de conducerea CJ

 

Încă de la izbuncnirea scandalului, clubul sportiv a fost protejat de președintele CJ, FlorinTecău, care a insistat cu oferirea în continuare a sprijinului financiar de miliarde. Săptămâna trecută, la comisia de analiză, vicepreședintele CJ, Constantin Polexe, a ajuns la aceeași concluzie, de încheiere a unui nou contract. Asta în ciuda dovezilor despre deturnarea de fonduri, așa cum reiese inclusiv din auditul CJ. Reprezentantul DJTS din comisie, Cristian Otobîcu, a spus că la club există un management defectuos și nu a vrut să-și dea acordul pentru un nou contract, mai ales că instituția pe care o reprezintă are peste 40.000 lei de încasat de la Handbal Club Argeș drept chirie pentru Sala Sporturilor. Consilierul județean Marian Clipici a fost pentru continuarea colaborării, dar cu o reorganizare a managementului, în timp ce liberalul Narcis Sofianu a fost categoric împotrivă. Cu toate acestea, se pare că CJ va da înainte cu susținerea clubului. Există chiar indicii că Țurcanu, șeful serviciului audit din CJ, a primit sarcini clare că neregulile trebuie minimizate, iar prejudiciul redus la maxim, pentru a se trece repede peste. Lucru care s-a și făcut: prejudiciul a fost repede plătit, iar președintele clubului înlocuit. Mișcarea nu ar trebui însă să elimine răspundea penală și să ierte clubul de toate “păcatele”, așa cum își doresc cei din conducerea Consiliului Județean. 

 

Cine este Gheorghe Diaconu?

 

Noul președinte al Handbal Club Argeș, Gheorghe Diaconu, nu are prea multe în comun cu sportul, deși ar trebui să spele de păcate clubul finanțat de Consiliul Județean. Diaconu a fost șofer de tir, iar înainte de 1989 conducea un autocar de la Muntenia, efectuând multe curse cu turiști în străinătate. Iar cum în străinătate nu ajungeau decât cei agreați de anumite structuri ale statului, se pare că Diaconu are exercițiul… ascultării. Singura sa legătură cu handbalul ar fi prin fiul său, care practică acest sport la o echipă privată din județ. Deși spune că are planuri mari, precum construirea unui sediu pentru echipă și atragerea de sponsori, rămâne de văzut dacă Gheorghe Diaconu va convinge sau dacă va adânci și mai mult criza de la Handbal Club Argeș.