Scenă INCREDIBILĂ în Parlament: Șeful ANAF a corectat legea offshore cu pixul ca să se potrivească formula de calcul

8

Momente incredibilie marți în Comisia reunite de Industrii, Buget și Administrație din Camera Deputaților unde s-a discutat legea offshore. Pe lângă scandalul uriaș dintre partenerii de coaliție PSD și ALDE, șeful ANAF a trebuit să vină în comisie pentru a corecta direct cu pixul o greșeală privind formula de calcul.

Mai exact, în urma criticilor din partea ALDE și a opoziției privind cu privire la lipsa estimării de către Guvern a impactului bugetar, Ionuț Mișa a venit la ședință și a corectat cu pixul o formulă de calcul din anexa legii, pentru ca aceasta să aibă ca rezultat juridic amendamentul vizat de PSD, potrivit căruia limita maximă a deductibilității investițiilor petroliștilor în segmentul upstream nu va mai fi de 60% din veniturile suplimentare care se supun supraimpozitării, ci de 30% din impozitul pe veniturile suplimentare datorat, scrie profit.ro.

Ulterior, directorul ANAF s-a întreținut cu senatorul PNL Florin Cîțu, cu care a discutat inclusiv despre situația actuală a încasărilor la bugetul de stat, precum și cu vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

În ciuda faptului că ALDE s-a opus partenerilor de coaliție pe această lege, proiectul de lege a primit raport favorabil cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 4 abțineri și va merge în plen pentru votul final.