prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Schimbare majoră pe ruta feroviară Golești – Câmpulung!

Trenurile care circulă pe ruta Golești – Câmpulung vor fi schimbate în viitorul apropiat, a anunțat Ion Popa, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor. În acest moment, pe această rută circulă un automotor vechi de 70 ani, iar în urma discuțiilor s-a luat decizia ca acesta să fie schimbat cu unul recondiționat până la sfârșitul anului. De asemenea, se ia în considerarea ca pe acest traseu să fie introduse și trenuri pe hidrogen, trenuri ce vor fi achiziționate prin fonduri PNRR.

„Pentru mine a fost o chestiune inedită. Am vorbit cu colegii mei de la Ministerul Tranporturilor și am obținut niște promisiuni și cu siguranță voi urmări dacă se vor îndeplini. Am călătoit cu un automotor vechi de 70 ani. Situația asta este că trenurile care circulau pe această rută sunt în reparații. Promisiunea este că până la sfâșitul anului, un automotor recondiționat va face călătoria de la Golești la Câmpulung. Termenul pentru recondiționarea acestora este 2024.

Deja se analizează introducerea rutei Golești Câmpulung într-un proiect mare care se află în acest moment în faza studiului de fezabilitate. Acest proiect implică achiziția de automotoare cu hidrogen și est eun proiect finanțat prin PNRR”a anunțat Ion Popa.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs