Schimbare radicală a vremii în weekend

11

Meteorologii au avertizat că, de vineri după-amiază până duminică seara, vor fi ploi în sudul, estul şi centrul ţării, ninsori la munte, precum şi vânt în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, unde la rafală va atinge viteze de 60-70 de kilometri pe oră. Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care este valabilă de vineri, ora 13.00, până duminică, la ora 22.00, în sudul, estul şi centrul ţării, temporar, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat, mai ales în zona montană, 25-30 de litri pe metru pătrat.
Vineri, în Argeş  vremea va fi închisă şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări ziua, apoi va slăbi. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua precedentă, va fi de 8…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade.
Sâmbătă şi duminică, valorile termice se vor menţine apropiate de normele perioadei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în sud-vest şi nord-est, local în sud-est şi izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice şi, mai ales ziua, şi în restul teritoriului, dar mai ales în vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade.