prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Schimbare radicală în Codul Rutier. Ce avantaj pentru șoferii sancționați intră în vigoare din weekend

Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se va putea depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul – această modificare legislativă va scurta drumurile a mii de români. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru modificarea art. 118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! DOI STRĂINI DE LA FC ARGEȘ – CHIUL DE LA ANTRENAMENTE ȘI AMICALE!

Noul act normativ stabileşte posibilitatea de a depune plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul, în prezent plângerea fiind depusă la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.„Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul”, prevede legea.

Altfel spus, dacă până acum contestațiile sancțiunilor contravenționale se judecau exclusiv de către Judecătoriile pe raza cărora avea loc contravenția, de acum se pot judeca şi la Judecătoriile de pe raza domiciliului contraveninentului.Asta înseamnă că în cazul în care ai luat o sancțiune în Cluj, dar ai domiciliul în Pitești (de ex.), contestația se poate judeca și la (Pitești,de ex.) Judecătoria de pe raza locului de domiciliu și nu vei mai fi nevoit să faci drumuri sute de kilometri, având în plus posibilitatea să participi în mod activ la desfășurarea procesului, potrivit Antena 3.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs