prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Schimbări majore pentru angajații din România! Cine beneficiază de dublarea perioadei de telemuncă?

Vești bune pentru unii angajați din România! Un nou proiect legislativ vizează dublarea perioadei de telemuncă pentru mai multe persoane. Acestea trebuie, însă, să îndeplinească o condiție clară, pentru a beneficia de acest sprijin în fiecare lună.

CITEȘTE ȘI: AUTOSTRADĂ CONSTRUITĂ ÎN TIMP RECORD! AȘA CEVA NU S-A MAI VĂZUT ÎN ROMÂNIA!

Consiliul Economic și Social a aprobat recent un proiect legislativ ce vizează modificarea și completarea Legii Codului Muncii din România. Potrivit acestui proiect, părinții care se confruntă cu provocările îngrijirii unui copil cu handicap vor beneficia de dublarea perioadei lunare de telemuncă.

Proiectul legislativ conține patru prevederi-cheie, toate avizate de Consiliul Economic și Social, deoarece nu afectează bugetul public sau activitatea firmelor. Printre acestea, se numără posibilitatea ca părinții să practice telemunca timp de 8 zile pe lună, față de cele 4 zile prevăzute în legislația actuală.

De asemenea, vârsta copiilor cu handicap pentru care părinții pot solicita telemuncă va fi extinsă până la 18 ani, de la vârsta actuală de 11 ani. Mai mult, părinții care au mai mult de un copil cu handicap vor beneficia de două zile suplimentare de telemuncă pentru fiecare copil în plus. Această extindere a perioadei de lucru de la domiciliu sau din altă locație permite părinților să își îngrijească mai eficient copiii în nevoie, fără a fi nevoiți să își neglijeze responsabilitățile profesionale.

Copiii cu handicap necesită o îngrijire specială

Motivația din spatele acestor modificări este una profund umană și necesară. Copiii cu handicap necesită o îngrijire specială, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Conform notei de fundamentare a proiectului, timpul necesar pentru îngrijirea unui astfel de copil este semnificativ mai mare în comparație cu cel necesar pentru un copil fără handicap. De asemenea, diferențele în dezvoltarea fizică și mentală între un copil cu handicap și unul fără sunt considerabile.

De exemplu, în cazul copiilor cu autism, vârsta biologică nu corespunde întotdeauna cu cea mentală, ceea ce necesită o atenție și o îngrijire suplimentară.

Sursa foto: Internet

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs