Schimbări radicale în restaurante! Ce sunt obligați să facă patronii?
Se schimbă regulile în restaurante! Patronii sunt obligați să respecte noi reguli pentru prevenirea și scăderea risipei alimentare. Concret, cei care produc și vând mâncare sunt obligați să implementeze o serie de măsuri pentru ca mâncarea să nu ajungă inutil la gunoi.
CITEȘTE ȘI: Prima autostradă construită de chinezi în România! Când vom circula pe ea? Anunțul momentului pentru șoferi!
Noile reguli se referă la reducerea prețului, vânzarea accelerată atunci când alimentele ies din termenul de valabilitate ori chiar donarea produselor către organizații caritabile. De asemenea, restaurantele sunt obligate să le dea clienților la pachet mâncarea plătită, dar neconsumată în local. Legea prevede faptul că producătorii, magazinele și restaurantele care donează printr-un contract mâncarea unor organizații caritabile, beneficiază de facilități fiscale.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp