prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Schimbări radicale pentru români! Se întâmplă începând de azi!

Schimbări radicale pentru români! Se întâmplă începând de azi!

Legea a intrat în vigoare! Comercianții sunt obligați, începând de ieri, să aibă POS şi nimeni nu mai are voie să refuze plata cu cardul, atunci când românii vor asta. Vizați sunt proprietarii de magazine, cafenele sau florării care, nu mai au voie să refuze plata cu cardul.

CITEȘTE ȘI: ZILE LIBERE ÎN PLUS PENTRU O CATEGORIE DE ANGAJAȚI! DESPRE CINE ESTE VORBA?

Micii comercianţi nu sunt deloc încântaţi de această decizie, pentru că la fiecare tranzacție, ei plătesc băncii cu care lucrează 1% din sumă. În plus, chiria lunară pentru POS depinde de la bancă la bancă și poate varia între 15 lei și 50 lei. În cazul în care nu se conformează, amenda ajunge la 50.000 lei.

„Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în registrul comerţului (…) au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar.”, se arată în  în noua lege.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs