prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Școala de şoferi gratis pentru tinerii din Argeș! Cine sunt beneficiarii?

Școala de şoferi gratis pentru tinerii din Argeș! Cine sunt beneficiarii?

Gratuitate la școala de șoferi pentru 35 de tineri din medii defavorizate prin programul Permis pentru viitor susținut de MOL România și organizat de Fundația Pentru Comunitate. Au fost selectați cei 35 de tineri, printer care și o tânără din Câmpulung, câștigători ai concursului de proiecte din cadrul celei de-a 9-a ediții a programului Permis pentru viitor, care vor primi finanțare pentru școala de șoferi categoriile B, C/CE și D/DE. Finanțarea acordată de MOL România acoperă costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. SUTE DE MUNCITORI ȘI 300 DE UTILAJE PE DRUMUL EXPRES PITEȘTI – CRAIOVA! INCREDIBIL CÂT DE REPEDE AVANSEAZĂ LUCRĂRILE!

O tânără din Argeș beneficiara Programului.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a 9-a ediții a programului Permis pentru viitor, lansat la sfârșitul lunii noiembrie 2023. În urma evaluării celor 381 de proiecte înscrise, au fost selectați 35 de tineri din medii defavorizate, care au câștigat finanțare în valoare totală de 140.000 lei pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi și a cheltuielilor adiacente. În decursul celor nouă ani de la lansarea Programului, 372 de tineri au beneficiat de sprijin financiar pentru școala de șoferi.

Persoanele interesate au avut două luni la dispoziție pentru a aplica, între 24 noiembrie 2023 și 24 ianuarie 2024, iar în total au fost depuse 381 de proiecte, un număr record al celor nouă ediții de până acum. Pentru obținerea finanțării, au candidat persoane care provin din 39 de județe și din capitală. Dintre cele 381 de cereri depuse, au fost 319 de solicitări de finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B, BE și B adaptat, 51 pentru categoriile C și CE, 7 pentru D și DE, 3 pentru tractoare agricole și o solicitare pentru tramvai.

„Tinerii care provin din medii dezavantajate au provocări mai mari la intrarea pe piața muncii, iar posibilitățile materiale reduse îi pot împiedica să obțină calificările utile pentru poziții mai bune. Prin programul Permis pentru viitor susținem tinerii care sunt în situații dificile, punându-le la dispoziție resursele financiare de care au nevoie pentru a obține permisul de conducere pentru orice categorie. Astfel, le oferim un sprijin concret, și le facilităm accesul la un instrument simplu și eficient, care îi ajută să obțină o calificare cu ajutorul căreia pot concura cu șanse mai bune pentru locurile de muncă disponibile în piață. Permis pentru viitor este unul dintre programele tradiționale prin care MOL România sprijină oamenii din comunitățile din care face parte, iar noi ne menținem angajamentul de a investi în programe de impact.”, a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România.

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor provin din 21 județe: Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Vrancea și din Municipiul București. Dintre cei 35 de beneficiari, 30 au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere la categoriile B, patru pentru categoria C/CE și un tânăr pentru categoria D/DE.

„Tinerii câștigători ai acestei ediții vor încheia un contract cu noi, după care vor alege câte o școală de șoferi din zona în care își au domiciliul. Vom stabili împreună termenul în care vor finaliza cursurile și se vor prezenta la examen. Ediția prin care aniversăm primul deceniu al Programului va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie. Cei interesați se pot informa accesând website-ul Fundației Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic.”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista proiectelor câștigătoare, a beneficiarilor acestei ediții a programului Permis pentru viitor, a fost publicată de către Fundația Pentru Comunitate și poate fi consultată aici.

Permis pentru viitor este al patrulea program organizat pe termen lung de Fundația Pentru Comunitate, și se încadrează în strategia de responsabilitate socială a MOL România, având scopul de a sprijini dezvoltarea comunităților locale. Permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru tinerii cu posibilități materiale reduse în accesul sau poziționarea pe piața muncii, în obținerea unui loc de muncă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs