Şcolile lăsate pe mâna directorilor! Autorităţile fug de răspundere!

DISTRIBUIȚI

Prefectura Argeş, ISU şi Inspectoratul Şcolar Judeţean fug de răspundere şi întârzie să decidă dacă elevii vor merge mâine la cursuri. Având în vedere faptul că Argeşul este sub cod galben de ninsoare şi viscol, iar echipajele de deszăpezire nu fac faţă sau nu se implică, autorităţile aruncă toată sarcina în „cârca” directorilor institituţiilor şcolare.

Până la ora 18.00, directorii de şcoli trebuaiu să comuncie la ISJ Argeş dacă închid sau nu unităţile de învăţământ. Până în acest moment, doar şcolile din Căldăraru, Cotmeana şi Teiu au transmis că nu vor chema elevii la cursuri.

Până la acest moment, autorităţile ar fi trebuit să aibă un răspuns clar, mai ales că în cursul zilei de astăzi, elevii şi profesorii care fac naveta nu au reuşit să ajungă la primele ore de curs din cauza drumurilor înzăpezite şi a aglomeraţiei create în urma ninsorilor abundente.

Mai mult, în unele unităţi şcolare temperatura din sălile de clasă este aproape ca cea de afară, elevii fiind nevoiţi să îndure frigul şi să stea îmbrăcaţi gros la ore.