prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Scor istoric pentru PNL, la Pitești. Mihai Coteț: ,,Este clar că schimbarea este aproape”

Scor istoric pentru PNL, la Pitești. Mihai Coteț: ,,Este clar că schimbarea este aproape”

30,69% – scor istoric al PNL la Primăria Pitești. Pentru prima oară, liberalii se plasează foarte aproape de victorie, într-un an în care s-au confruntat cu toate obstacolele posibile: „mașinăria de vot a PSD, presiunile asupra angajaților din primărie, un Moșteanu care a ales să pună Piteștiul pe tavă celor de la PSD și o alianță la guvernare și la europarlamentare care a confuzat total electoratul.”, potrivit lui Mihai Coteț.

CITEȘTE ȘI: ZILE LIBERE ÎN PLUS PENTRU O CATEGORIE DE ANGAJAȚI! DESPRE CINE ESTE VORBA?

În ciuda tuturor acestor impedimente, omul de afaceri Mihai Coteț a reușit să obțină aproape 17.000 de voturi, plasându-se la doar nouă procente în spatele primarului în funcție. Dacă dreapta ar fi avut un candidat unic, așa cum a cerut în mai multe rânduri candidatul liberal, PSD ar fi fost istorie.

„Că PSD poate fi o amintire o dovedește și faptul că bazinul său electoral se reduce la niște constanțe: angajații din primărie cu familiile și electoratul fidel PSD. Gentea a plecat cu un avantaj de 3000 de voturi din partea angajaților. Cu tot cu familiile lor extinse, primarul actual a plecat de la un bazin sigur de 15.000 de voturi fără să facă nimic, doar conducând prin frică și amenințări. Apoi mai este un bazin din ce în ce mai mic al celor care votează cu PSD indiferent ce și cum. Mai sunt câțiva legați de interese de business care votează pentru a se asigura că beneficiază de generozitatea banului public. Prea puțini piteșteni mai votează pentru că ar fi mulțumiți de modul în care este administrat orașul.

Este clar că schimbarea este aproape, iar semnalul dat de către cetățeni este unul clar. Voturile pe care ni le-au dat sunt însoțite de dorința de schimbare și de nemulțumirea clară la adresa administrației actuale. Ne-au despărțit doar câteva mii de voturi de victorie. Dacă Ionuț Moșteanu ar fi acceptat nenumăratele apeluri de a avea un candidat unic pe dreapta, astăzi sărbătoream victoria. Dar… nu poți obliga pe nimeni să iubească un oraș, mai ales dacă nu-l mai leagă de acesta decât o adresă de domiciliu la care nu mai locuiește demult.”, susține Mihai Coteț.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs