prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se angajează! 15.000 locuri de muncă disponibile!

Peste 15.000 locuri de muncă sunt disponibile pentru români dintr-un județ, potrivit unei statistici publicate revent de către Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă. În primele două luni ale acestui an, 78 de firme au cerut firmelor de specialitate să aducă peste două mii de persoane, mai ales din țările asiatice, pentru a le angaja.

În luna februarie, şomajul în acest judeţ era uşor peste 1%, situație în care firmele nu au de unde selecteze muncitori calificaţi sau necalificaţi. Potrivit autorităților, rata ideală de șomaj ar fi de 4%, spun autorităților. Două orașe din județ, Chișineu Criș și Sebiș, au rata șomajului zero, din datele AJOFM.

Cele 15.000 de locuri libere ar putea fi ocupate cu localnici, însă este vorba despre persoane care nu apar în statisticile de șomaj. În aceste condiții, mai multe companii care aduc muncitori din Asia şi-au stabilit baza la Arad. Mii de oameni din Sri Lanka, Nepal, Pakistan, India, Bangladesh muncesc deja în judeţ.

Este vorba despre județul Arad are nevoie urgentă de până la 15.000 de lucrători, estimează autoritățile. Criza forței de muncă pune piedici dezvoltării afacerilor din Arad. Autoritățile și mediul economic estimează un necesar de 15.000 de oameni, care ar putea fi aduși din țări asiatice, potrivit ­­­radiotimisoara.ro.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs