prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se construiește pe bandă în Pitești! Un nou bloc pe o stradă intens circulată!

Un nou bloc de locuințe ar putea fi construit pe strada Ștefan Ciobanu din Pitești, potrivit unui proiect care va fi dezbătut în ședința din această lună a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Potrivit inițiativei, se dorește construirea unui imobil cu regim de întîlțime Parter+2 Etaje, dar și spații verzi și locuri de parcare. Rămâne de văzut dacă acest proiect va trece de Comsia de Urbanism, astfel încât investiția să devină realitate.

Iată ce prevede proiectul care va fi dezbătut:

PUZ – strada Ștefan Ciobanu nr. 22, inițiator SC SIMCOS HOME CONCEPT SRL, cererea nr. 12358/04.03.2024, revizuită prin adresa nr. 17878/29.03.2024 pentru „Construire imobil locuințe colective și împrejmuire teren” pe terenul în suprafață de 2007 mp cu acces auto și pietonal din strada Ștefan Ciobanu.

CITEȘTE ȘI: ZILE LIBERE ÎN PLUS PENTRU O CATEGORIE DE ANGAJAȚI! DESPRE CINE ESTE VORBA?

Conform P.U.G. Municipiul Pitești aprobat prin H.C.L. nr. 113/1999 terenul este încadrat în UTR 6 – subzona cu locuințe propuse cu regim mic de înălțime, cu propuneri de instituții publice și servicii.

Regim de înălțime: min. P+M, m□x, P+2E;

P.O.T. m□x = 35%; C.U.T. m□x = 0,7 Acd/mp teren.

PROPUNERI:

Prin tema de proiect se propune încadrarea terenului în subzona funcțională locuinte colective (de tip urban) în clădiri peste P+2 în vederea edificării unei clădiri cu locuințe colective, cu următorii indicatori urbanistici:

POT maxim propus =22 %; CUT maxim propus = 0,84 Acd/mp teren; Rhmax / H max = D+P+1E+2Er+3Er / 16.00 m;

Edificabilul propus va avea următoarele retrageri:

–             faţă de aliniament (strada Ștefan Ciobanu) – limita nord-estică □terenului: retr□gere□v□fi de minim 5,00 m;

–             faţă de limitele laterale, limita nord-ves□ică şi ce□de sud □□erenului: re□r□gere□v□fi de minim 6,00 m;

Suprafață spații verzi propuse: 512 mp (25,5%).

Se propune amenajarea parcajelor la nivelul solului (22 locuri de parcare) în interiorul parcelei + platforma gospodarească.

Se propune modernizarea profilului str. Ștefan Ciobanu, păstrând profilul totalul de 37,90 m (distanța dintre limitele de proprietate) astfel:

zona pietonală – lățime 1,50 m, zona carosabilă (un singur sens de circulație) – 5,50 m, zona amenajată de spațiu verde denivelat – lăţime 4,00 m,

zonă carosabilă (un singur sens de circulație) – 5,50 m, zona pietonală – lățime 1,50 m, zona amenajată de spațiu verde denivelat – lățime 6,60 m,

zonă parcări de reşedință amenajate la 90 grade (perpendicular pe zona de spațiu verde) cu o adâncime de 5,50m, spațiu cirulație carosabilă – dublu sens cu lățimea de 6,00 m şi spațiu pietonal de 1,50m – adiacent locuințelor collective.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs