Se închid sau nu școlile? Vicepremierul Raluca Turcan spune la ce să ne așteptăm!

514

Vicepremierul Guvernului Orban, Raluca Turcan, a vorbit despre posibilitatea intrării tuturor școlilor din România în scenariul roșu, cursurile desfășurându-se exclusiv online.

“Eu nu cred că ne apropiem, la nivel naţional, de o închidere a şcolilor şi o includere a tuturor şcolilor în scenariul roşu şi predarea online. Și nu este de dorit. Toate studiile arată că învățământul cu prezență fizică dă rezultate mult mai bune. De aceea am lăsat la latitudinea autorităţilor locale. Şi acolo, şcolile, inspectoratele, DSP-urile, cu comitetele judeţene de situaţii de urgenţă decid dacă există pericol în comunitate, în proximitatea şcolii, dacă există şi o creştere a numărului de cazuri. Ar fi anapoda oarecum în unele localități în care nu ai niciun caz să introduci școlile în scenariul roșu doar pentru că în alte localități ai o creștere a numărului de infectări.

Decizia noastră, la nivel național, este ca școala să se desfășoare în principiu cu prezență față în față, dacă sunt respectate cele 2 criterii: criteriul epidemiologic și criteriul intern al școlii de protecție sanitară pentru copii și profesori”, a declarat Turcan în cadrul unei emisiuni televizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here