Se întâmplă acum! Alegeri la Universitatea din Pitești!

Doi candidați vor concura, în această seară, pentru șefia Senatului Universității din Pitești: actualul președinte, Mihaela Diaconu și fostul președinte din perioada 2012 – 2016, Nicolae Brînzea. Se pare că tabăra actualei președinte a Senatului „a turat motoarele” astfel încât alegerile să fie făcute pe repede înainte, să nu rateze un nou mandat în fruntea Senatului UPIT.

Mihaela Diaconu s-a transferat, în 2009, de la Universitatea Constantin Brâncoveanu la Universitatea din Pitești pe vremea fostului rector al universității de stat, Gheorghe Barbu, care a ajutat-o să devină foare repede Șef Catedră Economie și Administrarea Afacerilor. Acest post l-a ocupat în perioada 1 aprilie 2009 până pe 24 iulie 2011.

Transferată de la Universitatea Brâncoveanu, a făcut carieră la universitatea de stat

Mai mult, Mihaela Diaconu a fost numită și manager de proiect de către fostul rector Barbu, iar pentru cei care știu, o asemenea poziție, atrage după sine și niște venituri, uneori mai mari decât salariile cele mai mari. Și acesta a fost doar începutul, proiectele europene fiind favoritele doamnei care a prins repede gustul finanțărilor europene. Mai puțin plăcut pare să fi fost momentul pensionării rectorului Barbu pe care, doamna Diaconu „l-ar fi ajutat” să se pensioneze definitiv, nemaifiindu-i acceptat niciun crs, nici măcar la plata cu ora. Așa a fost scos și din proiect cel care o pusese pe doamna Diaconu în ditamai fruntea prioectului.

Femeie de carieră, Mhaela Diaconu pare să nu fi ratat nicio numire: Director interimar departament Contabilitate – 25 iulie 2011 – 30 septembrie 2011, Director Centrul pentru Consiliere şi Orientare Profesională, Monitorizarea Inserţiei pe Piaţa Muncii – iunie 2012 – mai 2015, Director Centrul de Cercetare Ştiinţifică Management si Administrarea Afacerilor – 2012-2013, 2013 – prezent Director Centrul de Cercetare, analiză şi modelare economică, iar din 2016 a devenit președintele Senatului UPIT, funcție pentru care mai candidează încă o dată.

Acum, la final de mandat de Președinte a Senatului, noi nu am putea spune cu ce s-a evidențiat domnia sa, ori ce a făcut semnificativ pentru Universitate. Vom atașa la finalul materialului câteva dintre prioectele europene la care ”a stat în capul mesei”, și de la care pare să fi încasat venituri semnificative.

Contracandidatul Mihaelei Diaconu, greu de egalat

Cu un CV impresionat, Nicolae Brînzea nu a putut să se impună acum patru ani în fața Mihaelei Diaconu. Unii poate l-au considerat prea de dreapta pentru acele vremuri, alții poate au considerat-o pe Diaconu mai cooperantă. Cert este că Brînzea are o experiență educațională și profesională greu de egalat.

Preot, consilier şef cultură, secretar de stat pentru culte, vicar eparhial, secretar general al Institutului Cultural Român, director executiv, director adjunct și din 2019 director plin al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, conferenţiar universitar doctor, şef de catedră, Preşedintele Senatului Universităţii din Piteşti (2012-2016) şi consilier la cabinetul Ministrului de Externe. Acesta ar fi, într-o formă extrem de condensată, CV-ul lui Brînzea.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.