prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se întâmplă în acest weekend în Pitești! Programul complet!

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați și în zilele următoare la o serie de evenimente culturale organizate de instituțiile de cultură subordonate. Începând din acest weekend și până la finele săptămânii viitoare sunteți invitați să participați la piese de teatru inedite, expoziții, spectacole, evenimente culturale cu tematică istorică, ateliere și activități educative pentru copii și tineri. Iată programul complet al activităților cultural – artistice în perioada 26 – 30 aprilie 2024.
 VINERI, 26 APRILIE
✔️Ora: 10.30 – PAC, PEC, PIC! ÎNVĂȚ SĂ VORBESC CORECT ȘI SĂ FIU MAI ÎNȚELEPT! – Atelier de logopedie, destinat celor mici. (Sala Tinerilor – Biblioteca Județeană Argeș)
✔️Ora: 11.30 – BIBLIOTECA VERDE: CEI 3R – REDU, RECICLEAZĂ, REUTILIZEAZĂ; COMUTĂ PE VERDE; NATURĂ ȘI AVENTURĂ – Ateliere ecologice, derulate în cadrul Proiectului Școala Verde; participă elevi de la Școlile Gimnaziale Tudor Vladimirescu din Pitești și Vintilă Brătianu din Ștefănești. (Sala Tinerilor – Biblioteca Județeană Argeș)
 ️Ora: 19.00 – DRAGOSTE ȘI PROGRES – Viața bate teatrul!”…cam așa am putea parafraza acțiunea producției DRAGOSTE ȘI PROGRES, pusă în scenă la Teatrul “Alexandru Davila” de inspiratul regizor Cătălin Saizescu, fiul celebrului regizor de film Geo Saizescu. Întregul spectacol se petrece pe o scenă de teatru, atât la propriu, cât și la figurat. Cele șase personaje sunt deliciul acestei comedii ce face trimitere la o perioadă în care fiecare domeniu de activitate era supervizat de un cenzor. Textul scris de Bogdan Adrian Toma are în centrul său trei actori, un regizor, o scriitoare și un cenzor. Visul comun al artiștilor, de a face un spectacol cu care să plece în turneu în străinătate, depinde doar de decizia cenzorului care nu este deloc ușor de convins. Tot ce se întâmplă pe parcursul pregătirii spectacolului devine „o chestie de joc psihologic” în avanpremiera unei vizionări de la minister. Fiecare dintre personaje încearcă să condimenteze jocul scenic impunându-și personalitatea și convingerile. Doar așa se explică… PROGRESUL. Finalul este complet neașteptat deoarece personajele implicate în realizarea producției artistice își forțează norocul și, din cauza ambiției exagerate, sunt ei înșiși prinși în propria capcană. Pentru succesul acestei producții, regizorul Cătălin Saizescu mixează, într-o notă originală, experiența personală cu veleitățile artistice ale echipei ce se află în distribuția producției DRAGOSTE ȘI PROGRES. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio „Liviu Ciulei”).
 SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE
 ️Ora: 11.30 – PROSTIA OMENEASCĂ – Povestea celebră a lui Ion Creangă, PROSTIA OMENEASCĂ, va stârni hohotele de râs ale copiilor, dar și ale părinților și bunicilor. Managerul Teatrului Național din Craiova, regizorul Alexandru Boureanu, orchestrează magistral spectacolul Secției Așchiuță, redescoperind minunatul univers al marelui nostru povestitor Ion Creangă. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio „Liviu Ciulei”).
 ️Ora: 19.00 – SALONUL DE URÂȚIRE – STUDIOUL de TEATRU-FILM “Alexandru Davila” PITEȘTI, prezintă! În curând, la comanda: motor! … o armată de actori, muzicanți, cântăreți și dansatori, se va pune în mișcare, gata de filmare! Se toarnă chiar pe scena mare a Teatrului, într-un format de studio, secvențe dintr-un show care vă va lăsa tablou! Că-l veți lua cu voi, ca bun de povestit, sau îi veți da un scurt delete, ștergându-l din memorie, cu gusturile personale nu e de glumit! Sâmburele discordiei în jurul căruia se-nvârte ca un carusel, povestea, este “Salonul …”, căruia unii glumeți, gata să dea, totuși, buluc, îi spun, “de frumusețe”, de “nou look” … alții, mai țepeni, fără șovăire, îi zic “salon de urâțire”! Așa cum unii-n spatele machiajului de-o palmă, al urâtului, au ochi de-a desluși ascunse frumuseți, alții resping, refuză categoric să accepte că în jur se schimbă fața lumii, și nu neapărat așa cum și-ar dori-o bunii. N-om ține parte unuia sau altuia, ci vom lăsa ca bunul simț și bunul gust să hotărască balanța cum să-ncline. Ca răsfoind paginile fine ale unei reviste Style, ca savurând un cocktail la un party sau admirând ținute trendy pe un podium, așa ar trebui să vă simțiți la show! Iar când artiștii vă vor și bine-dispune, nu fiți simandicoși și rezervați, aplaudați! (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare)
 DUMINICĂ, 28 APRILIE
 ️Ora: 11.30 – CRĂIASA ZĂPEZILOR – Mai întâi a fost ideea: drumul alb de la copilărie la maturitate, o lume albă care devine, în final, întreaga împărăție a Crăiesei, apoi… a urmat realizarea vizuală a poveștii. Am încercat să păstrez în “Crăiasa zăpezilor” firul poveștii lui Andersen. Poveștile nu sunt simple cuvinte înșirate pe hârtie, ele spun mult mai mult, toate sunt pline de tâlc, din fiecare învățăm câte ceva. În “Crăiasă zăpezilor”, Andersen vorbește despre iubire, despre puterea acesteia de a înfrunta și depăși orice obstacol și puterea credinței de a te face să înaintezi. Toate personajele pe care le întâlnește Greta în cale sunt ispite sau obstacole puse în calea iubirii ei pentru Karl, pe care cu candoare, cu puritate și credință le depășește.” (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio „Liviu Ciulei”).
 ️Ora 19.00 – ABSOLVENTUL – Spectacolul consacratului regizor Vlad Massaci este povestea unui absolvent de 21 de ani, Benjamin Braddock, care se luptă pentru a se regăsi în caruselul de tentații, emoții și întâmplări caracteristice vârstei. Ce se întâmplă când o femeie nemulțumită de viața sa intră în destinul aproape perfect al lui Ben? Într-o lume a căsătoriilor disfuncționale și a așteptărilor mari, Ben se luptă cu dragostea, ispita și confuzia. Este o piesă clasică, adaptată și reinterpretată pentru a reflecta problemele și perspectivele contemporane, iar lighting designul și video-designul propuse generează imagini captivante, încărcate de emoție și spirit. Trebuie precizat faptul că povestea stă la baza filmului care a primit șapte nominalizări la cea de a 40-a ediție a Premiilor Oscar (în roluri principale: Dustin Hoffman și Anne Bancroft). În 1996, filmul a fost selectat pentru conservare în U.S. National Film Registry ca fiind „important din punct de vedere cultural, istoric și estetic”. În prezent, el este apreciat de Institutul American de Film drept al 17-lea cel mai mare film american din toate timpurile, fiind inițial clasat pe locul 7 în 1997. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).
 Activități culturale organizate de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș:
✔️26 – 30 aprilie: AUTORI DE PE PATRU CONTINENTE – EUROPA, AMERICA, AFRICA, ASIA. OMAGIU PRIN LECTURĂ – Expoziție de cărți, prilejuită de Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor – 23 aprilie. (Holul BJA)
✔️26 – 30 aprilie:: FELICITĂRI VINTAGE – Expoziție de felicitări, prilejuită de Sărbătorile Pascale și realizată pe bază de facsimile după cartea poștală veche (1900-1930), existentă în fondul Secției Colecții Speciale. (Holul BJA – Etajul I)
✔️26 – 30 aprilie: STEMA ROMÂNIEI – ORIGINE ȘI EVOLUȚIE – Expoziție de reproduceri fotografice din Revista Boabe de grâu, reprezentând evoluția stemei României, de la 1390 până la 1921. (Hol Etajul al II-lea)
✔️26 – 30 aprilie: SIBIUL, ÎN VIZIUNEA NOASTRĂ – Expoziție de artă plastică, realizată de elevi de la Liceul Dinu Lipatti, coordonați de prof. LAURENȚIU BALTĂ, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. (Holul BJA)
✔️3 MAI – ZIUA MONDIALĂ A LIBERTĂȚII PRESEI – Expoziție de documente și de ziare internaționale, existente în fondul Bibliotecii Județene Argeș. (Holul BJA)
 Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:
▶️Expoziție temporară Mari actori – esențe imateriale (portrete din lut) (24 aprilie-18 iunie). Lucrările aparțin lui Aurelian Bădulescu, modelator în lut.
▶️Expoziția temporară Icoana pe sticlă la cumpăna vremii (15 aprilie-16 iunie). Expune artist plastic Ioana Alexe, curator Nicoleta Popa Grigore
▶️Expoziţie temporară: Regina Maria la Bran, Expoziție organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran (secția: Etnografie)
▶️Expoziție de pictură Portrete ale doamnelor de demult. Mister și rafinament (6 martie – 15 iunie). Expoziția se va realiza în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung Muscel. Tablourile sunt expuse în Conacul familiei Golescu.
▶️Expoziția temporară În curtea bunicilor. Expoziție organizată în colaborare Muzeul Municipal Câmpulung Muscel. Desenele sunt expuse la secția de etnografie din cadrul Muzeului Câmpulung-Muscel.
▶️Expoziție dedicată memoriei compozitorului polonez Frederich Chopin. Expoziția realizată în parteneriat cu Institutul Polonez.
▶️Expoziție de costume populare din patrimoniul Muzeului Golești
▶️Expoziția temporară Motive decorative în arta plastică. Donația Daniela Frumușanu.
▶️Expoziție temporară Labirintul poveștilor cu explicații în patru limbi (română, engleză, germană, franceză). Proiect fotografic de aducere în actualitate a poveștilor populare. Expoziție organizată în colaborare cu Colegiul Național Vlaicu-Vodă, Curtea de Argeș și Asociația Rest.Art.
▶️Expoziție temporară Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”;
▶️Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc (sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.
Adresa: Muzeul Golești se află în orașul Ștefănești, strada Radu Golescu, nr. 34, Județul Argeș.
Program de vizitare:
Vara: 9.00-18.00 (1 aprilie – 31 octombrie)
Iarna: 8.00-16.00 (1 noiembrie – 31 martie)
Biletele de intrare se emit până la ora 15.30 (iarna) și 17.30 (vara).
 Muzeul Județean Argeș:
✔️„Exponatul lunii”, Inel sigilar cu gemă
➡️Expoziția Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44);
Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.
➡️Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor);
Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.
➡️Expoziția Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44, intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00
➡️Castrul roman Câmpulung – Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00
➡️Expoziția Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00
➡️Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni-duminică: 9.00-19.00
➡️Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: marți-duminică, 9.00-17.00, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs