Se pregătește marele BOICOT: Președintele Klaus Iohannis, refuzat de Coaliție

DISTRIBUIȚI
iohannis diaspora 15981600
Liderii Coaliției pregătesc un boicot. Deși președintele Klaus Iohannis a trimis deja liderilor PSD și ALDE invitațiile pentru recepția de Ziua Europei, aceștia vor refuza să meargă la Cotroceni, potrivit unor surse din cadrul Coaliției.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declara miercuri că va analiza oportunitatea participării la recepția de 9 mai. „Haideţi să separăm lucrurile – una este relaţia instituţională, altele sunt atitudinile şi poziţionările de ordin politic. Le pun pe fiecare în căsuţa care trebuie. Eu sunt obligat să colaborez şi fiecare dintre noi este obligat să colaborăm instituţional. Avem această obligaţie care decurge din întreg cadrul constituţional şi legislativ. Sigur că acest lucru se va întâmpla. Ceea ce ţine de relaţia politică e într-un alt registru”, a afirmat președintele Senatului.

De fapt, potrivit unor surse politice, Tăriceanu le-a transmis propriilor colaboratori că nu va merge la Cotroceni, pentru că acest gest ar fi unul lipsit de colegialitate față de Viorica Dăncilă, după atacurile președintelui la premier. Mai mult, Călin Popescu Tăriceanu le va recomanda și miniștrilor și secretarilor de stat membri ALDE să refuze invitația lui Klaus Iohannis.

În aceste condiții, este puțin probabil ca reprezentanții PSD din Parlament și Guvern să accepte invitația președintelui Iohannis, care a fost trimisă înainte de izbucnirea conflictului pe tema ambasadei din Israel. În 2016, Liviu Dragnea nu a fost invitat la recepția de Ziua Europei, dar în 2017 liderul PSD a primit o asemenea invitație.