Se repetă episodul Constantin Nicolescu! Zeci de persoane alături de Dragnea la DNA!

5

Câteva zeci de persoane – printre care vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, deputaţii Claudiu Manda şi Andreea Cosma – au venit luni în faţa sediului DNA pentru a-l susţine pe liderul PSD, Liviu Dragnea, care a fost citat într-un dosar de corupţie intrumentat de DNA.

Nu este primul episod de acest gen, când greii PSD fac scut de susținere pentru un lider social democrat. Amintim că în 1997, Gabriel Bivolaru, a fost însoțit la Parchet de Adrian Năstase şi Miron Mitrea. A urmat apoi episodul Constantin Nicolescu în 2011, când PSD, în frunte cu Victor Ponta, a organizat un miting în fața prefecturii, după arestarea baronului de Argeș.

Gabriel Bivolaru, fratele lui Gregorian Bivolaru, a ajuns prima dată în vizorul justiţiei în 1996, fiind acuzat de devalizarea BRD. Un an mai târziu, conducerea PDSR (actualul PSD), partidul din care făcea parte acesta, în frunte cu Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu şi Miron Mitrea, s-a deplasat la Parchet pentru a-l susţine. Acest lucru nu l-a ajutat, iar în 2004 a fost încarcerat, ca urmare a unei sentinţe a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Acuzaţiile aduse au fost de fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune