prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se schimbă plăcuțele de înmatriculare! Anunț de utimă oră!

Normele de aplicare a Codului Rutier se modifică după ce Executivul a adoptat un nou proiect de Hotărâre de Guvern. Proiectul, inițiat de Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și votat în ședința de Guvern de vineri, modifică și completează Regulamentul de aplicare a Codului rutier.

O schimbare importantă constă în modificarea normelor referitoare la numerele de înregistrare locală ale vehiculelor lente (numerele galbene). Culoarea distinctivă a acestora va fi păstrată, dar în locul abrevierii denumirii localității, considerată greu de identificat în trafic, noile numere de înregistrare vor conține un indicativ format din cifre. Acest indicativ va fi stabilit ulterior prin ordin emis de Ministrul Afacerilor Interne. 

Vehiculele vizate sunt tramvaiele, troleibuzele, mopedele, mașinile și utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcții, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatriculării, precum și vehiculele cu tracțiune animală care se înregistrează de către consiliile locale. 

Mai mult decât atât, potrivit proiectului, plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor înregistrate la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și, după caz, la Serviciul Român de Informații vor fi compuse din abrevierea denumirii instituției, scrisă cu litere majuscule și dintr-un număr de ordine. 

Vechile numere de înmatriculare ar urma să fie valabile până la radierea autovehiculelor care le folosesc. 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.