Seară de operă, operetă și balet la Filarmonica Pitești

4

Filarmonica Pitești organizează joi, 13 decembrie 2018, de la ora 19.00, la sediul său de la Centrul Multifuncțional, o seară de operă, operetă și balet. În prima parte, orchestra noastră simfonică, dirijată de către Răzvan Apetrei, va interpreta, în premieră la Pitești, baletul „Pulcinella” de Igor Stravinski. Soliști ai acestui balet vor fi Daniela Bucșan (soprană), Bogdan Lupea (tenor) și Iustinian Zetea (bas). În partea a doua, prezentăm un program spumos de operă și operetă: Johann Strauss Jr.Uvertura la „Liliacul”, Johann Strauss Jr.Mein herr marquis, aria Adelei din „Liliacul”, Johann Strauss Jr.Entr’acte la actul III din opereta „Liliacul”, Johann Strauss Jr.Spiel ich die Unschuld vom Lande – arie din opereta „Liliacul”, George BizetEntr’acte la actul IV din opera „Carmen”, Jacques OffenbachCântecul păpușii, aria Olimpiei din „Povestirile lui Hoffmann”, Johann Strauss Sr.Marşul lui Radetzky.

Solista acestei părți va fi soprana Teodora Constantinescu. Născută la Pitești, absolventă a Colegiului Național „I.C. Brătianu”, Teodora s-a afirmat ca solistă a corului liceului, alegând să urmeze Universitatea Națională de Muzică din București, în prezent fiind masterandă la secția de Canto și solistă a Corului Regal din București.

Născut la Bacău în 1988, dirijorul Răzvan Apetrei și-a început cariera muzicală ca pianist, susținând multe concerte și obținând o serie de premii.   Răzvan Apetrei a fondat, în 2016, compania independentă de operă, operetă, musical, vocal-simfonic, balet și teatru, „Opera Clandestină”. Din anul 2017 este asistent universitar la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și profesor de orchestră și cor la Școlile Gimnaziale De Artă nr. 1 și nr. 3 din București. Totodată, este director general și dirijor al Corului Regal  și dirijor colaborator al Operei Comice pentru Copii din București.