Secretarul Camerei Deputaţilor, dezvăluiri BOMBĂ despre cum se numără voturile

DISTRIBUIȚI

Voturile cu mâna ridicată de la plenurile comune ale Camerei Deputaţilor sunt întotdeauna inexacte. O spune chiar unul dintre secretarii Camerei, care recunoaşte că niciodată nu poate număra fix câţi aleşi au votat pentru şi câţi împotrivă. Altfel spus, acesta admite faptul că rezultatul acestor voturi este viciat.

„Este aproape imposibil să dai un vot cu certitudine. (…) Este o mişcare browniană tot timpul în timpul şedinţei, asta este realitatea. Şi fiind doar doi secretari care numără efectiv este cvasi imposibil sa spui băgând mâna în foc că ai fix 233 care au votat pentru, fix 120 care au votat împotrivă.”, a declarat Ionuţ Moşteanu pentru DIGI24.

Pentru a reuşi să ţină totuşi o oarecare evidenţă, deputatul susţine că a pus la punct o strategie: înainte de şedinţă îşi face o schiţă a sălii,  îi numără pe aleşi pe grupuri parlamentare şi încearcă să noteze din timp câţi pleacă şi câţi intră în sală.

„PNL au fost undeva între 33 şi 39 de oameni pe tot timpul şedinţei comune (…) Este o dinamică a celor care intră şi care ies din sală şi oricât ai număra de bine cred că se fac fie greşeli în plus, fie în minus.”, a completat liderul grupului parlamentar PSD.