prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Secretul din spatele butonului CANCEL de la orice bancomat. Ce se întâmplă dacă îl apăsați de două ori consecutiv?

V-a trecut prin minte până acum că butoanele de la bancomat pot avea și altă funcție decât cea pe care o cunoașteți? Butonul CANCEL de la bancomat ascunde un secret pe care îl cunosc doar programatorii.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! BEAT CRIȚĂ, ȘI-A CONDUS PRIETENUL SPRE MOARTE! ACCIDENT ÎNFIORĂTOR ÎN ARGEȘ!

Dacă ai un card și cont la bancă este esențial să fii conștient de anumite aspecte, care nu sunt întotdeauna evidente la prima vedere. Avem multe coduri secrete de care nu știm. Unul dintre aceste aspecte este legat de butonul CANCEL de la bancomat și rolul său în protejarea securității tale financiare.

Secretul din spatele butonului CANCEL de la orice bancomat

Majoritatea oamenilor folosesc bancomatele pentru a retrage sau depune bani, dar puțini sunt conștienți de faptul că butonul CANCEL poate avea o funcție diferită față de cea a anulării unei operațiuni, care poate fi crucială în prevenirea fraudei. Atunci când apeși de două ori consecutiv butonul CANCEL de la bancomat, nu doar că anulezi operațiunea curentă, ci și activezi o funcționalitate de securitate. Acest gest blochează orice tentativă de fraudă a unui potențial hacker asupra cardului tău bancar sau a contului tău. Practic, furtul codului PIN devine imposibil în acest caz!

Această măsură de securitate este crucială într-o lume în care infractorii cibernetici își îndreaptă tot mai mult atenția către datele financiare ale utilizatorilor. Așadar, prin simpla apăsare a butonului CANCEL de două ori, poți proteja eficient contul și banii tăi.

Pe lângă această tactică, experții recomandă utilizarea doar a bancomatelor aflate în interiorul băncilor. Această măsură reduce riscul de instalare a dispozitivelor de skimming, care pot fi folosite pentru a fura datele cardului. În plus, este important să fii atent la aspecte precum integritatea fizică a bancomatului, trăgând de slotul unde introduci cardul pentru a verifica dacă este intact.

Pentru a-ți păstra banii în siguranță și a evita fraudele, este esențial să fii conștient de aceste aspecte și să aplici regulile de securitate atunci când folosești bancomatele. Prin cunoașterea și aplicarea acestor tactici, poți asigura protecția adecvată a contului și a datelor tale financiare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs