Ramona Ștefănache, șefa Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Pitești, va rămâne în spatele gratiilor pentru încă cel puțin 30 zile, au decis magistrații Curții de Apel Pitești. Doctorița, acuzată că a primit mită de numai puin de 146 ori, a contestat măsura arestului preventiv dispusă de judecătorii Tribunalului Argeș, iar forul superior i-a respins, însă, cererea.
„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpata STEFANACHE ILEANA RAMONA, în prezent aflată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, împotriva încheierii nr. 56 din 29 martie 2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 2452/109/2024. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe contestatoare la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu astăzi, 04 aprilie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în decizia instanței.
Vă reamintim că medicul Ramona Ștefănache, șefa Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Argeș este acuzată că a luat mită de peste 140 ori de la pacienți sau de la aparținători. Din primele date, în perioada mai – august 2023, acesta cerea sume cuprinse între 50 și 600 lei pentru îngrijrirea pacienților, iar banii erau remiși chiar în biroul său. De asemenea, aceasta își împărțea „cadourile” și cu alte cadre medicale sau angajați ai unității spitalicești.
„În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei. Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea” potrivit Direcției Generale Anticorupție.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp