Șeful DSP Argeș, îndemn pentru argeșenii vindecați de COVID-19: „Sănătatea lor nu este deloc pusă în pericol”

Directorul DSP Argeș îi îndeamnă pe cei vindecați de COVID-19 să doneze plasmă pentru tratarea altor pacienților bolnavi. Alexandru Guiță a transmis în această dimineață un îndemn pentru persoanele care au fost depistate pozitiv cu COVID-19 și s-au vindecat pentru a dona sânge din care, ulterior, să fie recoltată plasma pentru ca bolnavii să  beneficieze de tratamentul invovator.

„Astfel de aparat mai există la Iași și Timișioara, vor mai urma încă 14 aparate, după informațiile mele. Donatorii se încadrează în procedura națională de donare de sânge, beneficiază de toate drepturile unui donator de sânge, sănătatea lor nu este deloc pusă în pericol. Investiția noastră practic este zero. O parte dintre consumabile ne-au fost puse la dispoziție, o parte dintre kiturile de recoltare vor fi achiziționate prin Programul Național de Sănătate”, a declarat Alexandru Guiță.

Distribuie prietenilor

Vă reamintim că în această dimineață a fost pus în funcțiune aparatul de plasmafereză, folosit pentru tratarea celor infectați cu virusul COVID-19, printr-un tratament inovator. Pe 15 aprilie a fost încheiat un protocol între DSP Argeş şi firma Besmax Pharma, prin care a fost pus la dispoziţie, cu titlu gratuit pentru un an, Centrului de Transfuzie Sanguină din Piteşti un echipament nou de plasmafereză.

„Astfel de aparat mai există la Iași și Timișioara, vor mai urma încă 14 aparate, după informațiile mele. Donatorii se încadrează în procedura națională de donare de sânge, beneficiază de toate drepturile unui donator de sânge, sănătatea lor nu este deloc pusă în pericol” – Alexandru Guiță, director DSP Argeș.

Acesta este folosit la colectarea de plasmă umană şi este însoţit de 100 de kit-uri de colectare plasmă cu scopul de a se asigura accesul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi. Prefectul Emanuel Soare și șeful DSP Argeș s-au implicat pentru a pune în folosință cât mai repede aparatul, existând deja 63 de argeșeni vindecați de COVID-19, care ar putea contribui la însănătoșirea semenilor lor.