prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Semafoare cu patru culori! De ce vor introduse, când și unde?

Într-un viitor ipotetic în care mașinile autonome vor deveni ceva normal, culorile de la semafor s-ar putea schimba, fiindu-le adăugate cea de-a patra culoare. Află motivul pentru care legislația rutieră s-ar putea schimba la nivel mondial!

CITEȘTE ȘI: CAMERE PENTRU ROVINIETĂ! AFLĂ LOCAȚIILE UNDE SUNT INSTALATE!

Se schimbă semafoarele! Cum vor arăta în viitor?

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord propun un semafor alb suplimentar care să semnalizeze șoferilor vehiculele autonome care gestionează în mod inteligent viitoarea intersecție a fluxului de trafic. Gândirea este că atât nivelurile de congestionare a traficului, cât și consumul total de combustibil ar putea fi reduse.

Cu toate acestea, specialiștii în urbanism din SUA vor să se asigure că un astfel de  viitor ar putea fi nu doar sigur, ci și eficient.

Se introduce a patra culoare: lumina albă!

Pentru a valorifica aceste beneficii, ei au propus introducerea unei lumini „albe” la semafoare. În acest scenariu, faza „albă” se activează ori de câte ori suficiente AV-uri interconectate se apropie de o intersecție.

Odată aprinsă, faza le indică șoferilor din apropiere că ar trebui pur și simplu să urmeze mașina (AV sau clasică) din fața lor, în loc să încerce să anticipeze ceva de genul timpului de trecere a luminii galbene la roșu.

În plus, o astfel de interconectivitate ar putea comunica cu sistemele de semnalizare din trafic pentru a determina când este cel mai bine pentru pietoni, indicând „Traversați” și „Nu traversați”.

Cea mai recentă concluzie!

Pe baza modelării lor, se pare că o astfel de schimbare ar putea reduce congestionarea intersecțiilor cu cel puțin 40%, în comparație cu software-ul actual de optimizare a sistemului de trafic. În plus, acest lucru ar putea îmbunătăți durata generală a călătoriei, eficiența consumului de combustibil și siguranța.

Cei preocupați de ideea stresantă a luminilor confuze și incolore la semafoarele existente, nu trebuie să-și facă griji – „albul” este doar un substitut teoretic, până când autoritățile de reglementare vor decide ceva mai clar.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs