Alina Gorghiu, președintele Senatului României, a participat în acest weekend la două sărbători care au avut loc în localitățile argeșene Corbi și Poienarii de Muscel, „Rapsodia păstorească” și „Urcă oile la munte”. Liderul PNL Argeș a fost însoțită de mai mulți colegi precum prefectul Radu Perianu, senatorul Dănuț Bica, Manuel Tică, consilier județea, Cătălin Andrei, purtător de cuvânt al PNL Argeș, Nicolae Tarbă, primarul comunei Bughea de Sus și alții. Cel mai de seamă însoțitor al liderei de la Senat a fost, însă, fiul său Noah, care a privit cu mare curiozitate la manifestările tradiționale din fiecare localitate.
„Am avut parte de un adevărat regal: costume populare, artiști valoroși, produse dintre cele mai variate!”
„Sunt frumoase tare tradițiile argeșene! V-am mai povestit despre comuna Corbi, dar azi am participat cu mare drag la “Rapsodia păstorească” de aici, împreună cu Noah. Toți cei prezenți am avut parte de un adevărat regal: costume populare, artiști valoroși, produse dintre cele mai variate aduse de producătorii locali… oaspeți din Republica Moldova. Vârful evenimentului, unde au curs aplauzele: parada de cai și călărețiși decernarea premiilor.
Mulțumesc, Anca Baciu, primărița comunei Corbi, pentru invitație și felicitări pentru organizare! Sunt mândră de fiecare dată când văd cum generațiile tinere au grijă să ducă mai departe toate aceste obiceiuri și să facă administrație locală performantă. Și se vede asta la Corbi, în Argeș! Fondurile atrase pentru proiecte majore în comună vorbesc de la sine! Am aici un prieten special, Virgil Baciu ! Îi mulțumesc că iubește mult lucrurile acestea” a postat Alina Gorghiu.
„Mă bucur din suflet să văd că oamenii țin la tradițiile lor, la obiceiuri și că le transmit celor mici pentru a fi duse mai departe!”
„De sărbători locale atât de frumoase, alții stiu numai din auzite. Dar în Argeș, oricine poate participa! An după an, în comuna Poienarii de Muscel, primăvara se ține sărbătoarea locală ”Urcă oile la munte”, dedicată unui obicei tradițional care se pierde în negura secolelor, dacă nu a mileniilor. Iar anul acesta comuna a sărbătorit așa cum se cuvine în frunte cu primarul Ion Banzea. Și noi am răspuns cu mare bucurie invitației primite! Transhumanța este una dintre cele mai vechi tradiții ale regiunilor de munte din Europa și anul trecut 10 țări, printre care și România, au depus la UNESCO dosarul multinațional „Transhumanța, strămutarea sezonieră a turmelor” pentru a fi înscris în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial a Umanității. Și tare mă bucur să văd că la noi, în Argeș, această tradiție este păstrată așa cum se cuvine!
Am văzut tradiții muscelene autentice și costume populare atât de frumoase, că pozele nu le pot cuprinde. Mă bucur din suflet să văd că oamenii țin la tradițiile lor, la obiceiuri și că le transmit celor mici pentru a fi duse mai departe. Felicitări tuturor locuitorilor comunei Poienarii de Muscel! Astfel de sărbători locale autentice ar trebui promovate turiștilor din toată țara și nu mă îndoiesc că ar fi foarte mulți cei care ar veni în Muscel! Vă invit pe toți să mergeți la Poienarii de Muscel! Oamenii sunt gazde minunate, iar zona, una deosebit de frumoasă!” a mai transmis Alina Gorghiu.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp