prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Senatorul Dănuț Bica i-a cerut o situație detaliată ministrului Sănătății după scoaterea la concurs a peste 7.500 de posturi în domeniul medical!

Peste 7.500 de posturi au fost scoase la concurs în instituțiile din subordinea Ministerului Sănătății în urma aprobării de către Guvern a două memorandumuri, motiv pentru care Dănuț Bica, senator PNL de Argeș, i-a adresat o serie de întrebări ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, despre viitoarele posturi din județul Argeș.

Demnitarul argeșean a explicat că prin primul memorandum, Guvernul a aprobat organizarea concursurilor pentru ocuparea a 3.048 de posturi vacante sau temporar vacante aferente instituțiilor subordonate Ministerului Sănătății, dintre care 1.055 posturi de medic, 928 de asistenți medicali, 700 de posturi pentru personal de specialitate medico-sanitar și personal auxiliar-sanitar, precum și 365 de posturi în cadrul serviciilor de ambulanță.

De asemenea, prin cel de-al doilea memorandum, au fost scoase la concurs 4.555 posturi în sectorul de sănătate și asistență socială din cadrul instituțiilor publice locale, dintre care 1.510 posturi de medici, inclusiv stomatologi, precum și 1.847 pentru asistente, moașe, infirmiere, 345 de posturi pentru personal de specialitate (kinetoterapeut, chimist, biolog, psiholog, laborant, tehnician medical, psihopedagog, farmacist etc) și 853 posturi pentru personal auxiliar (asistent social, jurist, inginer, economist, inspector etc).

În urma hotărârilor de mai sus, senatorul Dănuț Bica i-a adresat o serie de întrebări ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, prin care să îi comunice următoarele informații:

  1. Care sunt posturile cerute și aprobate pentru ocupare prin concurs, în temeiul memorandumurilor amintite, la nivelul județului Argeș? Solicit o situație detaliată, pe unități sanitare și categorii de posturi.
  2. Care este termenul estimat pentru organizarea concursurilor și încadrarea candidaților admiși pe aceste posturi?
  3. Ce măsuri intenționați să adoptați în vederea ocupării posturilor vacante sau temporar vacante pentru specializările la care se manifestă deficitul cel mai mare de personal (radiologie, medicină de urgență, cardiologie etc)?

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs