Senatorul Dănuț Bica: „PNL susține lupta împotriva abandonului școlar!”

Din cauza unor condiții socioeconomice și geografice grele mulți elevi ajung în situația tristă de a abandona școala. Pentru a preîntâmpina această situație, Ministerul Educației a introdus un program pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 350 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

„Dacă în anul școlar 2021-2022 doar două unități școlare din Argeș au fost beneficiarele acestui program pilot (Școala Gimnazială Valea Mare Pravăț și Școala Gimnazială Vulpești Buzoiești), în anul școlar 2022-2023 un număr de 4 unități școlare vor beneficia de acest program, după cum urmează:

  •  Școala Gimnazială Albeștii de Argeș – Nr. beneficiari 470 (elevi/preșcolari)
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Hârtiești – Nr. beneficiari 340 (elevi/preșcolari)
  • Școala Gimnazială NR. 1 Micești – Nr. beneficiari 735 (elevi/preșcolari)
  • Școala Gimnazială ”I. C. Lăzărescu” Țițești – Nr. beneficiari 495 (elevi/preșcolari)

Suportul alimentar constă într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar (în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată) în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar. PNL susține lupta împotriva abandonului școlar!”, a anunțat Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.