prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Sens giratoriu suspendat într-o zonă foarte aglomerată! Vești extraordinare pentru șoferi!

Sens giratoriu suspendat într-o zonă foarte aglomerată! Vești extraordinare pentru șoferi!

Vești extraordinare pentru șoferi! Un sens giratoriu suspendat, mult așteptat de ani de zile de milioane de șoferi va fi construit de autorități pentru fluidizarea traficului și reducerea ambuteiajelor.

CITEȘTE ȘI: NOI BRANDURI ȘI-AU ANUNȚAT PREZENȚA ÎN ARGEȘ MALL! SE APROPIE MAREA DESCHIDERE!

Ani la rând, în special la sfârșit de săptămână, la ieșirea din Predeal, șoferii așteptau cu orele blocați în trafic. Zeci de mii de oameni se întorc de la munte, unii dinspre Brașov pe DN 1, iar alții dinspre Râșnov pe DN 73A, iar în momentul în care se intersectează, se formează cozi kilometrice pe ambele rute. În acest sens, CNAIR aduce vești bune și anunță construirea unui sens giratoriu suspendat, la Predeal, care va fi amplasat deasupra intersecției existente și va avea patru căi de acces și ieșire. Circulația se va desfășura pe două benzi, cu o rază exterioară de 35 de metri și una interioară de 21,8 metri.

„Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente. Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de rezistență de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni.”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu.

Când va fi gata noul sens giratoriu

CNAIR anunță că în aproximativ trei săptămâni va fi lansată licitația iar noul sens giratoriu va fi gata, cel mai probabil, la finalul anului 2026 și deschis circulației în 2027.

„Proiectul tehnic este în ultimele stadii de autorizare și astfel există șanse reale pentru ca lucrarea de construcție a sensului giratoriu suspendat să poată fi scoasă la licitație în această primăvară. Investiția are o valoare estimată de 132 milioane de lei și o durată de realizare de doi ani și jumătate.”, a anunțat Direcția de Drumuri Brașov.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs