Sfaturi utile în tratarea infecției cu coronavirus. Alimente care ne mențin plămânii sănătoși!

91

Sfaturi utile în plină pandemie. Experții ne explică ce trebuie să facem pentru a avea plămânii sănătoși. Cu toate acestea, factorii obișnuiți, precum fumatul, mediului înconjurător poluat și consumul unei diete inflamatorii, pot influența plămânii. Cu toate acestea, cercetările au arătat că modificările stilului de viață, inclusiv urmarea unei diete bogate în nutrienți, vă pot ajuta să vă protejați plămânii și chiar să reduceți afectarea pulmonară și simptomele bolii.

 

Mai mulți cercetători au explicat care sunt primele zece, cele mai sănătoase alimente, recomandate în bolile pulmonare care pot ajuta la stimularea funcției pulmonare.

Sfecla roșie

Rădăcina viu colorată și frunzele plantei de sfeclă conțin compuși care optimizează funcția pulmonară, potrivit doctorulzilei.ro.

Ardeiul gras

Ardeii sunt printre cele mai bogate surse de vitamina C, un nutrient solubil care acționează ca un puternic antioxidant în corpul tău. Obținerea suficientă vitamina C este importantă în special pentru cei care fumează.

Merele

Cercetările au arătat că un consum regulat de mere poate ajuta la o funcționare pulmonară normală. Aceste fructe sunt foarte importante pentru menținerea funcțiilor respiratorii și regenerarea plămânilor, mai ales pentru cei care au fumat mulți ani.

Dovleacul

Pulpa dovleacului conține o varietate de compuși vegetali care promovează sănătatea plămânilor. Dovleacul este incredibil de bogat în anti-oxidanti , inclusiv beta-caroten, luteină și zeaxantină – toate având proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice.

Turmericul

Turmericul este adesea folosit pentru a promova sănătatea generală datorită efectelor sale puternice antioxidante și antiinflamatorii. Curcumina, principalul component activ în turmeric, poate fi deosebit de benefică pentru susținerea funcției pulmonare .

Roșiile

Roșiile se numără printre cele mai bogate alimente bogate în licopen, un antioxidant puternic ce se găseşte în stare naturală în multe fructe şi legume. Consumul de roșii reduce inflamația căilor respiratorii la persoanele cu astm și îmbunătățește funcția pulmonară.

Afinele

Afinele sunt încărcate cu nutrienți, iar consumul lor a fost asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv protejarea și păstrarea funcției pulmonare (20).

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o băutură care are efecte impresionante asupra sănătății. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și s-a dovedit că inhibă fibroza sau cicatrizarea țesuturilor.

 Varza roșie

Varza roșie este extrem de bogată în vitamine și minerale. Conținutul mare de antociani și fitochimicale o face un excelent antioxidant și cu efect de reducere a riscului de afecțiune pulmonară.

Uleiul de măsline

Consumul de ulei de măsline poate ajuta la protejarea împotriva afecțiunilor respiratorii precum astmul. Uleiul de măsline este o sursă concentrată de antioxidanți antiinflamatori, incluzând polifenoli și vitamina E, care sunt responsabili pentru beneficiile sale puternice pentru sănătate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here