prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Shimbări majore în achiziționarea vechimii! Anunțul momentului!

Majorarea salariului minim de la 1 iulie 2024 va schimba drastic regulile pentru cei care doresc să-și completeze stagiul de cotizare. Mai exact, majorarea venitului mediu va influența direct sumele pe care românii vor fi nevoiți să plătească pentru a-și „cumpăra” ani de vechime în muncă.

CITEȘTE ȘI: ZILE LIBERE ÎN PLUS PENTRU O CATEGORIE DE ANGAJAȚI! DESPRE CINE ESTE VORBA?

În baza OUG nr. 163/2020 și a viitoarei Legi a Pensiilor (Legea nr. 360/2023), baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale este venitul lunar asigurat, care nu poate fi mai mic decât salariul minim brut pe țară. Prin urmare, cota de CAS (25%) aplicată salariului minim brut va determina suma pe care trebuie să o plătească fiecare contribuabil.

De la 1 iulie 2024, pentru contractele de asigurare socială încheiate, suma lunară de plată va fi de 925 de lei, reflectând noul salariu minim de 3.700 de lei. Până la această dată, pentru contractele încheiate între 1 octombrie 2023 și 1 iulie 2024, suma de plată rămâne la 825 de lei, calculată pe baza salariului minim anterior.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs