Siegfried Mureșan: „Guvernul merge pe o rețetă sigură a eșecului”

Investitorii străini au început să evite să inestească în România. Lipsa infrastructurii rutiere și autoboicotoarea proiectelor care ar putea fi finanțate cu fonduri europene duce ca marile firme economice să se gândească de zece ori înainte de a-și extinde afacerile și în România.

Distribuie prietenilor

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat la Pitești că, în acest moment, este mare nevoie ca autoritățile să se grăbească să construiască autostrada Pitești – Sibiu, drumul express Pitești – Craiova, dar și alte proiecte anunțate de mai mult timp în spațiul public.

„Am fost și la Dacia și la Ford, la Craiova. Există posibilitatea ca producția la Craiova să fie extinsă, dar trebuie prezentat la Ford Europa un plan credibil pentru dezvoltarea infrastructurii. S-au schimbat 4-5 miniștri ai Transporturilor, investitorii mari nu vor veni doar pe promisiuni. E nevoie de drumul expres Pitești-Craiova., șoseaua ocolitoare a Balșului și autostrada Pitești-Sibiu, aceasta din urmă fiind și o prioritate europeană. Trebuie construită respectând toate normele europene și de mediu, altfel riscăm să pierdem banii europeni. Guvernul, în schimb, merge pe o rețetă sigură a eșecului în cazul autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni: parteneriatul public-privat. Taxa la o autostradă prin munți ar fi prea mare ca să renteze”, a declarat Siegfried Mureșan.