prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii – anunț de ultimă oră despre pensii și salarii!

Am avut astăzi o primă întâlnire de lucru în format videocall cu Celine Gauer, director general al SG Recover din cadrul Comisiei Europene și cu echipa tehnică din cadrul DG ECFIN și SG Recover.
În cadrul întâlnirii a fost asumat angajamentul de continuare a reformelor în acord cu prevederile #PNRR și a fost prezentat stadiul actual al celor mai importante două reforme de la acest moment care intră în portofoliul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, respectiv reforma sistemului de #pensii publice și reforma salarizării în sectorul bugetar.
În ceea ce privește reforma sistemului de pensii publice, a fost agreată traiectoria de lucru pe termen scurt și mediu, respectiv planificarea următoarelor întâlniri tehnice bilaterale între MMSS și Comisia Europeană pentru a agrea cea mai bună variantă a reformei, astfel încât să ne putem apleca asupra pensiilor mici din România, crescându-le gradul de adecvare, dar fără a pierde din vedere necesitatea asigurării sustenabilității financiare.
Cu privire la reforma sistemului de #salarizare din sectorul public a fost luat angajamentul de a se finaliza activitatea de consultare cu toate familiile ocupaționale în manieră tripartită (MMSS, sindicate, ministerele de linie) pentru ca ulterior să se poată lucra împreună cu Banca Mondială pe diverse scenarii de reformă, astfel încât să putem găsi cea mai bună variantă de diminuare a inechităților din sistem și a asigura sustenabilitatea cheltuielilor.
Comisia Europeană a apreciat eforturile MMSS de a asigura un dialog social autentic, admițând întru totul necesitatea derulării acestui proces cu maximă responsabilitate.
Concluzia întâlnirii exprimată de ambele părți a fost legată de necesitatea asigurării unui dialog constant cu serviciile Comisiei Europene, astfel încât să ne asigurăm că jaloanele vor fi îndeplinite la timp, în acord cu angajamentele luate față de partenerii europeni, iar reformele făcute să contribuie în mod autentic la creșterea calității vieții cetățenilor români.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs