Simona Halep, după meciul cu Duque-Marino: „Am fost puţin moartă pe teren!”

24

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Washington, după o victorie în trei seturi cu Mariana Duque-Marino, din Columbia. Însă românca a avut mari probleme din cauza căldurii. În finalul setului 2 al meciului câştigat cu 3-6, 6-4, 6-2, Simona a cerut intervenţia lui Darren Cahill şi arăta evident epuizată din cauza temepraturii foarte mari de la ora jocului.

Cu toate acestea, a doua jucătoare a lumii a reuşit să se adune şi să câştige în faţa unei adversare din afara Top 100 mondial.

“A fost cu adevărat cald. Am fost puţin moartă pe teren. Dar era la fel şi pentru ea, aşa că mi-am spus să lupt în continuare, chiar dacă m-am chinuit”, a declarat Halep, la conferinţa de presă de la finalul meciului.

Întrebat pe Twitter de ce Simona nu a luat pauza de 10 minute permisă de regulament după setul 2, în condiţiile în care temperatura era extrem de ridicată, Darren Cahill a explicat că aceasta le-ar fi făcut mai mult rău celor două jucătoare.

“Jucătoarele au ales să nu folosească cele 10 minute după setul al doilea. Ar fi fost mai rău să se oprească şi apoi să înceapă din nou în această umiditate. În plus, Simo câştigase setul 2 şi era mai bine să continue până la final”, a scris australianul.

După discuţia avută cu antrenorul său, la fel ca în turul anterior, constănţeanca de 25 de ani nu a mai scăpat jocul din mână. “Am reuşit să lupt în continuare. M-am calmat puţin şi am putut să lovesc tot mai mult cum voiam. Cred că aici a fost cheia meciului, am împins-o în spatele terenului”, a explicat Halep.

Pentru principala favorită de la Citi Open urmează duelul cu Ekaterina Makarova, pe care Simona a învins-o de trei ori, în patru întâlniri directe. Ultima oară, anul trecut, la Indian Wells. “Va fi un meci dificil, pentru că e stângace, dar am jucat cobtra ei de câteva ori. Sper să nu fie la fel de cald”, a spus Halep.